Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Márk dráma Seregélyesen

Márk evangéliumát adták elő pünkösd vasárnap este a Seregélyesi Baptista Általános Iskola diákjai az iskola zsúfolásig megtelt emeleti aulájában. Az előadás a kortárs színház eszköztárával élve bevonja a nézőket is a darabba, mindez sokkal közelibbé, élményszerűbbé, személyesebbé teszi azt. Az elsötétített teremben a nézők között játszódik a történet a terem körszínház-szerű elrendezésének köszönhetően, s az olykor erőteljes és váratlan hanghatások is erősítik a valószerűségét. Az előadás különlegessége, hogy a rendező 15 amatőr önkéntessel néhány nap alatt vitte színre az ismert történetet. A szereplők az iskola korábbi és jelenlegi diákjai, valamint a fehérvári baptista fiatalok voltak.

Így látta az egyik szervező a darabot:

„Csodálatos volt, ahogy ezek a fiatalok átadták magukat, és idézték Márk evangéliumát! Köszönjük a rendezőnek, Benedek Zalánnak, Kovács Dániel iskolalelkésznek, és minden szereplőnek a részvételt, és a színvonalas előadást! Öröm volt látni, ahogy egy csapattá alakultatok a próbák során, és mindenki arra törekedett, hogy a legjobbat adja magából! Igazi értékek vagytok, gyöngyszemek! Köszönöm ezt a csodát nektek!”

„Szívből köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a fiatalok megszervezzék, megrendezzék a Márk evangéliuma című drámát. Számomra azért mélyen tiszteletre méltó dolog ez, mert tökéletes példája annak, hogyan lehet rövid idő alatt egymást alig ismerő fiatalokból olyan csoportot létrehozni, akik összefognak és bemutatják az evangéliumot. Ezek a gyerekek többek lettek ettől és sosem felejtik el az általuk idézett újszövetségi szavakat. Mi nézők szintén többek lettünk. Köszönöm a példamutatást és az evangéliumi estét!”, írta egy néző a közösségi portálon.

Révész Szilvia