Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Félretájékoztatás történt!

Kedves Szülők!

A tegnapi nap folyamán súlyos félretájékoztatás történt a seregélyesi és sárosdi óvodákkal kapcsolatban. A Szabadegyházi Kincsem Óvoda vezetője valótlan és etikátlan tájékoztatást jelentetett meg, mely szerint többek között e két település gyermekeinek a körzetes óvodája Szabadegyházán lenne. Ezen kívül a levél több valótlanságot is állít.

A félretájékoztatás miatt dr Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat EJSz oktatási főigazgatója kérésére az alábbi helyreigazító tájékoztatást adjuk:

  1. Az óvodai ellátás nem állami feladat, hanem önkormányzati. Seregélyes és Sárosd esetében a helyi önkormányzatok e feladatot egy szerződés keretében jogszerűen adták át a Baptista Szeretetszolgálatnak, aki törvényes keretek között tartja fenn e két intézményt.
  2. A kötelező körzeti feladatot minden intézményünk ellátja az adott településeken.
  3. A szabadegyházi intézmény az Oktatási Hivatal KIR felületén nem valós adatokat közöl, illetve a jogszabályi előírási kötelezettségét sem tartja be.
  4. A vezető óvónő nyílt levele nem tekinthető etikusnak.

A seregélyesi és a sárosdi óvodákban a beiratkozás természetesen a meghirdetett módon zajlik tovább. Szeretettel, hittel és szakértelemmel várják leendő ovisaikat!

Kérjük, ha bármilyen kérdés merülne fel Önökben, keressék a helyi oktatási intézmények vezetőit!

Seregélyes, 2020. április 7.

                                                                                    Sajtos József

                                                                                        igazgató