Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kossuth Lajos azt üzente … Komplex tehetséggondozó program

Kossuth Lajos azt üzente... Komplex tehetséggondozó program

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által ,  a Nemzeti Tehetség Program keretein belül meghirdetett a hazai és határon túli tehetséggondozó programok támogatására kiírt NTP-MŰV-18 pályázati kategóriában.

A tehetséggondozó programba bevont tanulók 60 órás tanórán kívüli élmény -és alkotásközpontú komplex tehetséggondozó programban vehettek részt 2018. szeptember 11- től 2019. március 19-ig. 

A gyerekek Nagy Imola citeraoktató, Karkóné Lukácsy Marianna, rajztanár, festőművész, Stanicsek Szilvia drámapedagógus, Marton János, néptáncoktató közreműködésével készültek fel a projekt végére megvalósításra kerülő tárgyiasult alkotás bemutatására. A  program eredményeként jött létre a Kossuth Lajos azt üzente…. című előadás, amelyet a diákok 2019. március 14-én és március 15- én mutattak be a közönségnek.

A tehetséggondozó program során a diákok a tematikájához köthető budapesti tanulmányi kirándulásra utazhattak.  1848/49-es forradalom és szabadságharc témakörben drámapedagógiai foglalkozás részesei lehettek a Nemzeti Múzeumban. A Hadtörténeti Múzeumban testközelből ismerhették meg a szabadságharc fegyvereit. A Nemzeti Sírkertben a reformkor, a forradalom és szabadságharc jeles alakjaira emlékezhettek, az Újszínházban a Kőszívű ember fiai című előadást tekinthették meg.

A pályázat  során a csoport munkáját segítő tárgyi eszközök és színpadi kellékek is beszerzésre kerültek.  

                                                             

                                                 

 

GALÉRIA