Igaz történet alapján…

2019. március 30., 11:17

Iskolánk 7. osztálya egy nagyszerű lehetőséghez jutott. Részesei lehettek a Nemzeti Táncszínház „Tánc Színház Nevelés” című konferenciáján bemutatott „Igaz történet alapján” című előadásának. E komplex táncszínházi nevelési előadás az általános iskolák 6-8. évfolyamosainak szól, melyben a gyerekek aktív szerepet kapnak. A darab többszöri megszakításával a táncosok nem csak a történet megértését segítetik a gyerekeknek, hanem az események, a koreográfia, a szöveg aktív formálójává is válnak a diákok.

Ráadásul mindezt a konferencián részt vevő szakemberek előtt. A szakmai nézőközönségtől a gyerekek egyáltalán nem jöttek zavarba, lelkesen és felszabadultan vettek részt a produkcióban, melyet a Nemzeti Táncszínház, a Közép-Európa Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Bethlen Téri Színház közösen hozott létre.

A mai történetet feldolgozó darab mélyen érintette a gyerekeket, sokat beszélgettek róla.

Az Igaz történet alapján című előadás fókuszában egy széthulló család áll (gyerekeit egyedül nevelő anya, útkereső kamasz fiú, szkeptikus kamaszlány és távollevő apa). Történetükön keresztül a 12-14 éves résztvevőkkel arról gondolkodunk közösen, hogyan őrizze meg az emberségét (és a gyerekségét) valaki egy széthulló családban?

Fotók: Benkó Bernadett 

 

 

Igaz történet alapján…