Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Közös ima a mentősökért és a túlélésért

Mint mindenkit, így a Fejér vármegyei iskolák diákjait is foglalkoztatja a hét eleji törökországi földrengés. Keresik az információkat, a híreket a történtekkel kapcsolatban.

– A földrengés geológiai okait a tanórákon többnyire megbeszéltük, de sokat foglalkozunk az emberi oldallal is. Az áldozatokkal, hozzátartozóikkal, a romok alatt rekedt, szerencsétlen sorsú emberekkel, akik várják a csodát, a segítséget. Büszkék vagyunk rá, hogy a mentésben részt vevő szakemberek között ismét jelen vannak a Baptista Szeretetszolgálat specialistái is – mondta Sajtos József, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatója. – Csütörtökön este az interneten olvastuk egy, a földrengés sújtotta területen élő négygyermekes magyar anya történetét, aki saját lélekjelenlétének köszönheti, hogy gyermekeivel együtt életben maradt. Arra a kérdésre, hogy a magyarok milyen módon tudnak esetleg segíteni a családon, az anyuka azt felelte: „Aki csak tud, imádkozzon értünk!”.

E gondolat jegyében a seregélyesi iskola diákjai és tanárai a mai nagyszünetben közös imádságra gyűltek össze az udvaron. Az imádságot Kovács Dániel iskolalelkész vezette. Kérték Isten segítségét, hogy a törökországi és a szíriai földrengés még élő áldozatait ki tudják menteni a segélyszervezetek mentősei a romok alól.

 

Ha támogatná a mentőcsapat munkáját, ezen a számlaszámon várjuk a felajánlásokat:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Számlaszám: UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555

Közlemény: Törökországi földrengés 

A szeretetszolgálat honlapján van online adományozási lehetőség is!