Seregélyesi barátság

2019. július 15., 09:46

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola másodszor kapott meghívást Viszákra, Szarvas József pajtaszínházába. Az egyhetes táborban az iskola színjátszó csoportjának tagjai és kísérői vehettek részt.

 Az elmúlt napokban ismét drámatábor foglalkozásokban vehettek részt azok a diákok, akik személyes meghívást kaptak a Nemzeti Színház művészének birtokára, a Kaszás Attila pajtaszínházba. A néhai Kaszás Attila nevét viselő Pajtaszínház ritka gyöngyszemnek számít a magyarországi kulturális életben, hisz egy olyan értékmegőrző és közvetítő nyári „műhelyről” van szó, ami azt vállalta fel, hogy közösséget teremt, hagyományt- és kultúrát ápol, művészetet ment át a jövő nemzedéke számára. Ennek összefogója, megálmodója Szarvas József, aki több mint 10 éve töretlenül munkálkodik azon, hogy társakat, fiatalokat, művészeket találjon a nemes feladatra.

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatójával, Sajtos Józseffel köttetett barátság révén az alapfokú művészeti iskola tehetségei is megismerkedhettek Szarvas Józseffel és az ő Tündérkertjével. Az Őrségben található csodaszép faluban, Viszákon egy hetet töltöttek a gyerekek. A táborban jeleneteket alkottak, szöveget írtak, énekeltek, improvizáltak. A képzést profi trénerek segítették, így a fiatalok irányított feladatokon keresztül tanulhattak meg jobban egymásra figyelni. A kreatív energiákat felvonultató, tartalmas napok eredményét a szülők is megtekinthették a tábor záró estjén.

Az iskola és a Jászai Mari díjas művész is bízik a folytatásban, hisznek abban, hogy lelkeket is gondozni, ápolni, kell, mint a gyümölcsfákat. Nem véletlenül hirdetik a kultúraápolás mellett a természet szeretetét is.

 

Seregélyesi barátság