Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Sikeres vasgyűjtés, adományok – takarékosabb üzemeltetés

A rezsigondok intézményünket is elérték, ezért a költségek csökkentése érdekében iskolánk az elmúlt év végén vasgyűjtést hirdetett. A várható bevételből a hagyományos kazánjaink lecseréléséhez szerettünk volna hozzájárulni. Felhívásunkra sokan megmozdultak. Nem csak vasban, fémhulladékban kaptunk segítséget, hanem munkában is. Molnár Antal traktorral, pótkocsival, Szegi Szabina és Jankovics Csaba utánfutóval, Pinke István és Pinke Péter kisteherautóval állt a rendelkezésünkre, segédkezett a fuvarban. Pap Béla, Kiss Tamás, Szűcs Sándor, Györe István és Györe János rakodásban és a szállításban segédkezett. Több adományozó saját maga megoldotta a szállítást és a fémhulladék leadását. A fémhulladék átvételét Höflinger Norbertnek és a HWD Recycling Kft.-nek köszönhetjük.

A gyűjtés eredményeként eddig 950.000. Ft jött össze. Ezen felül közel félmillió forint felajánlás is érkezett iskolánkhoz. Segítséget kaptunk Simon-Galamb Orsolyától és jógás csapatától is. Energetikai fejlesztésünkben Seregélyes Nagyközség Önkormányzata is a segítségünkre sietett. Egy Fő utcai telek értékesítése révén 7 millió forinttal járult hozzá kazánjaink cseréjéhez.

A téli szünetben Mészáros Gábornak és csapatának köszönhetően sor került a kazánok cseréjére, beüzemelésére is. A meglévő kazánkéményeink bontásában pedig Zólyomi István nyújtott önzetlenül segítséget. A magasban végzett munkálatokat Oláh János kosaras emelője tette lehetővé.

Az elektromos hálózatunkon, a tornacsarnok világítótestjein Róth András és kollégái dolgoztak a szünet folyamán.

A felújításoknak köszönhetően takarékosabban tudjuk majd fűteni, világítani iskolánkat. Számítások szerint a megtakarításokból a beruházások egy éven belül megtérülnek. Köszönjük Mindenkinek a segítséget, a támogatásokat, a felajánlott munkát, szolgáltatást!

A fém- és elektronikus hulladék gyűjtését még nem fejeztük be. Ha valaki még rendelkezik felesleges hulladékkal és szívesen felajánlaná iskolánk részére, adományát szívesen fogadjuk! További bevételeinket szintén az energiatakarékos megoldások fejlesztésére, bővítésére fordítjuk majd. Felajánlásukat a 22/447-012-es telefonszámon jelenthetik be. Előre is köszönjük!

 

Sajtos József