Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pinke Lilla a világbajnokság legeredményesebb versenyzője volt!

November utolsó napjaiban Szigetszentmiklóson rendezték meg a kempósok korosztályos világbajnokságát, ahol a sokszoros világbajnok Pinke Lilla, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója ismét hatalmas bravúrt hajtott végre.

 

A részletekről két edzőjének egyike, Koncz Gábor számolt be. „Lilla szombaton szerepelt, a 12-20 évesek kategóriájában és a világbajnokság legeredményesebb versenyzőjének bizonyult, hiszen hat aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet gyűjtött többnyire nagyon nehéz ellenfelekkel szemben. A küzdelmi számokban öt aranyat és egy ezüstöt, a technikai számokban pedig egy aranyat és egy bronzot szerzett. Nagyon erős mezőnyben tudott győzni. Az ő korosztályában fejre nem, de testre már nagy erővel lehet ütni és rúgni: Lillának ez volt az egyik legkeményebb kihívása pályafutása során. Kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert, ötször kényszerítette idő előtti feladásra ellenfelét fojtással vagy feszítéssel”.

Koncz Gábor elmondta, hogy az egyik döntőben román ellenfelével szemben csak egyetlen ponttal veszített, de aztán ugyanazt a lányt is feladásra kényszerítette egy másik szám döntőjében.

„Lilla igen nagy tehetség, ugyanakkor rendkívül szerény lány, aki minden edzésen ott van és igyekszik mindig a maximumot nyújtani. Plusz edzéseken is részt vesz a hétvégéken."

A seregélyesiek közül Vigh Izabell 3 ezüst és 2 bronzérmet szerzett, Hippeller Panna három ezüstöt, Horváth Kata egy bonzérmet nyert, Horváth Nóra ugyan nem szerzett érmet, de Koncz Gábor így is elégedett volt a teljesítményével és derekas helytállásával.

Lilla édesapja, a seregélyesi családfő, Pinke Péter természetesen nagyon büszke leányára. Ezt mondta:

„Büszke rá az egész család, nagyon nagy élmény volt látni a küzdelmeket. Amelyek persze igen kemények voltak, hiszen Lilla először küzdött olyan versenyen, ahol már komoly ütéseket és rúgásokat is be lehetett vinni.”

Pinke Lillának egyébként a húga is sportol, válogatott tollaslabdázó, aki korosztályában jelenleg az országos lista harmadik helyezettje.         

GALÉRIA