„ Tavaszi szél vizet áraszt” népdaléneklő verseny

2019. április 05., 06:58

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene, tápláló, vigasztaló elixír és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza” – ezzel a Kodály Zoltán idézettel rendezte meg a Seregélyesi Baptista Általános Iskola  II. Regionális Népdaléneklő versenyét.

Tizenhárom település iskolája harminchárom produkcióval, csoportos és szóló kategóriában vett részt a rendezvényen. Több mint száz gyerek lépett a Művelődési Ház színpadára április 3-án. Legtávolabbi iskolák közé tartozott a budapesti Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola, de megtiszteltek minket a Pécsi Széchenyi István Gimnázium növendékei is. A zsűri tagjai az abai Sárvíz Művészeti Iskola népzene-pedagógusai voltak, Szecsődi Rita és Antal István. Iskolánk három csoporttal indult el a versenyen Mogyorósi Gyöngyi és Nagy Imola vezetésével

Az énekmondók (Mogyorósi Gyöngyi) Bronz fokozatot kaptak, a

Cserrengő Énekegyüttes és a Csivitkék (Nagy Imola) Arany fokozatot értek el.

Amíg a zsűri elvonult tanácskozni, addig a Kákics zenekar két tagja, Tárnok Ákos és Horváth Árpád invitálta a jelenlévőket egy erdélyi népzenei utazásra.

Népdalos találkozónkkal – a néptánc találkozónkhoz hasonlóan –, szeretnénk hagyományt teremteni, értéket közvetíteni. Szeretnénk, ha a szűkebb és tágabb környezetünk népdalokkal, népzenével foglalkozó gyermekműhelyei évről-évre ellátogatnának településünkre, s bemutatnák egymásnak munkájuk eredményét. 

„ Tavaszi szél vizet áraszt” népdaléneklő verseny