Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A mosoly és kacagás hete

Július 1-5-ig 25 elsőssel táboroztunk az iskolában. Visszatekintve nehéz pár szóban elmondani mindent, ami történt. Ha egy mondatban fogalmazunk, könnyű. A mosoly és kacagás hete, hétfőtől péntekig.


Minden nap zenés reggeli tornával kezdtünk, délelőtt és délután más és más program várta a résztvevőket.
Hétfőn karkötőt készítettünk gyöngyből Nagyné Kati nénivel. Nagyon köszönjük a segítségét! Délután aszfaltra rajzoltunk. Ezután mókás játék, krémtúró etető verseny következett.
Kedden mezőgazdasági udvarba látogattunk, Molnárné Laura néniékhez. Állatokat nézhettünk és simogathattunk, traktorra és szalmabálákra mászhattunk. Nagyon élveztük, köszönet Laura néninek és Anti bácsinak! Vissza az iskolába gyalog jöttünk, útközben jólesett a fagyizás. A délutáni foglalkozást Soczó-Horváth Judit néni tartotta. Noé történetével ismerkedtünk meg. Színeztünk, elrejtett kincseket, állatfigurákat is kerestünk az udvarban. Köszönet érte!
Szerdán közlekedni tanultunk Májer László rendőrszázadossal, le sem tudtuk venni a szemünket róla. Előadása alatt bevonta a gyerekeket, minden egyes esetet velük játszatott el. Egy jó kis kerékpáros akadálypályát épített, amihez a hosszú kerékpáros, rolleres sor csak az idő lejárta miatt fogyott el. Délután közlekedési táblákat készítettünk.
Csütörtökön a drámajátékoké, a zenéé és a csapatjátéké volt a főszerep. Közösségépítő játékokat játszottunk. Egy új csapatjátékkal, a rongyozással szaladt el a délelőtt. A nap második felében íjászkodtunk Tury-Nagy Attila bácsival, hálásak vagyunk érte! Gyümölcssalátát is készítettünk. Isteni lett.
Pénteken ismét útra keltünk. Lovaskocsival Jónás Fecó bácsi és Niki néni vezetésével utaztunk a Dinnyési-fertőre. Fenyvesi Laci bácsi várt bennünket. Több mint 30 nádi madarat gyűrűzött meg előttünk a kislánya segítségével, akiket mi engedhettünk szabadon. Mindenkinek jutott egy-egy tücsökmadár, nádiposzáta vagy nádirigó. Felejthetetlen élmény volt! Mindenkinek köszönjük!
A hetet vizes móka zárta ráadással. Horváth József (Jocó), Anita néni testvére, egy hatalmas járművel, traktorral érkezett, aminek a fülkéjét mindannyian felfedezhettük. Köszönjük a lehetőséget! Aztán a locsoló móka is előállt a falu önkéntes tűzoltóinak, Agócs Sanyi bácsi,, Dancsa Tomi és Csikós Dávid jóvoltából. Először csak a tavat célozták a gyerekek, de a rekkenő hőségben hamar a bámészkodók felé is fordult a vízsugár, amit cseppet sem bántunk, sőt kértünk. A tűzoltók a foglalkozás végére beüzemelték a nagyobb oltó felszerelésüket, látványos bemutatót tartva. Élveztük, nagyon köszönjük!
A tábort vízicsata zárta. Vízibombák repkedtek, vízipisztolyos harcosok csatáztak egymás ellen. Szárítkozás után apró ajándékokkal búcsúztattuk el a gyerekeket és ezt a csodálatos egy hetet.
Úgy váltunk el egymástól, hogy ezt jövőre is meg kell ismételni. Mi már most várjuk.
Köszönünk szépen mindent azoknak, akik abban segítettek, hogy ez a hét boldogságban teljen!


Akik a hét tartalmáért, zökkenőmentes lebonyolításáért feleltünk: Fehér Zsuzsa néni, Horváth Anita néni, Határ-Roszkopf Nóra néni és Oláh-Molnár Józsi bácsi. Tenkéné Éva néninek és Roszkopfné Melinda néninek is köszönet a sok segítségért!

 

IME EGY KIS KÉPES ÖSSZEFOGLALÓ!