Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Alkotótábor - 2023

Sokadik alkalommal szerveztük meg az iskolai alkotótábort. A képzős diákjaink mellett néhány művészetek iránt érdeklődő tanulónk is részt vett a tábori foglalkozásokon.

 

Az idei évben a római kori kézműves kultúrával, díszítőművészetekkel foglalkoztunk. Megismerkedtünk a természetes színezőanyagokkal, akrilképet készítettünk, vázát festettünk, díszítettünk, csurgatott gipszképet alkottunk. Fonalgrafikával képeket alkottunk, selymet, kelmét festettünk, s most nyíló illatos levendulából buzogányt és levendula tündért készítettünk. Mivel nagyon meleg volt, minden napra iktattunk be vizes játékokat, melynek nagy sikere volt. Az ebéd utáni szieszta alatt rövid ismeretterjesztő filmeket néztünk a kor mindennapjairól, felfedezéseiről, építészetéről.

Csütörtöki napunkat Tác-Gorsiumban töltöttük. Irányított, interaktív tárlatvezetésen és kézműves foglalkozáson vettünk részt. Óriási élmény volt! Dicséret az ott dolgozó régészeknek és múzeumpedagógusoknak. Remek programokkal vártak bennünket. Az egy nap még kevés is volt, hogy megismerkedjünk az egykori provinciák életével.

Az étkezésre nem lehetett panasz. Elkényeztettek minket finom harapnivalókkal a konyhások, büfések. A szülői visszajelzések pozitívak voltak, jól érezték magukat a gyerekek. Úgy gondolom, hogy a tábor kellemes hangulatban telt. Sok ismeretet, alkotói örömöt, gondtalan szórakozást nyújtottunk a gyerekeknek.

A tábort szervezte: Karkóné Lukácsy Marianna és Mogyorósi Gyöngyi

Ügyes segítőink: Horváth Anita- ped. asszisztens és Somogyi Alíz - volt diákunk

 

GALÉRIA