Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Állatvédelmi tábor

Július második hetében került megrendezésre állatvédelmi táborunk 21 diák részvételével. A tábor fő célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a felelős állattartással, örökbefogadással, valamint az állatok és emberek közötti kölcsönös segítségnyújtással.


Látogatást tettünk Nagy Bencénél, a Zámolyi Madárkert tulajdonosánál, ahol a madarak iránti tisztelet és szeretet jól érezhető. Közel 100 faj megtalálható a madárparadicsomban. Az egyik legkedvesebb program a papagájok etetése volt.
Soczó-Horváth Judittal bibliai délutánon vettünk részt. Interaktív előadást tartott részünkre Dr. Kondor Milán, az Anatómiai és Szövettani Tanszék állatorvosa. A székesfehérvári Aska kutya menhely látogatott el táborunkba, ahol bemutatót tartottak a menhely mindennapjairól hoztak magukkal kutyákat is, akik jelenleg is a menhelyen élnek.
Az oktatás kiemelt helyen szerepel az alapítvány munkájában, hiszen a gyerekeken keresztül a mai felnőttek is képesek másképpen látni a körülöttük élő állatokat. Kerékpáros, rolleres ügyességi akadályverseny következett a gyermekek nagy örömére, ahol a bójákból, karikákból, állványokból, összeállított pályán mindenki kipróbálhatta magát.
Fejér Vármegyei Rendőrfőkapitányság jóvoltából látványos kutyabemutatón vehettünk részt. Megtudhattuk, milyen tulajdonságokra van szüksége egy kutyának ahhoz, hogy a rendőrség munkáját segíthesse, milyen komoly tanulási folyamat eredménye az, hogy minden körülmények közt jól teljesítsenek. A bemutató után a gyerekek kérdezhettek, beülhettek a rendőrautókba és megsimogathatták a rendőrkutyákat.
Ellátogatott hozzánk Pallag Szilvia kutyakozmetikus is, aki a gyermekeket ellátta jó tanáccsal a kutyák bundájának gondozása érdekében.
Szaniszló Zsolt vadász vezetett el bennünket az erdő állatvilágába. Tündérmancsok Kisállat Fizioterápia és Sissi Spániel Egyesület fogadta el a meghívásunkat, akik a bajbajutott spánieleknek segítenek szerte az országban.
Köszönettel tartozunk az iskola dolgozóinak, Tausz Nóra és Virág Anna felsős diákoknak segítő munkájukért.
Mozgalmas, izgalmas, tartalmas hetet zártunk mindenki nagy örömére.


Kustán Karolina, Kalocsa-Varga Ildikó és Kustánné Melinda, a tábor szervezői.

GALÉRIA