Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az Állatok világnapja iskolánkban

Az állatok világnapján Krepsz Gyöngyi, a székesfehérvári Herosz Állatotthon vezetője látogatott iskolánkba, hogy a felelős állattartásról, az állatokkal való szeretetteljes bánásmódról, az állatotthon lakóiról meséljen felsős diákjainknak. Az érdeklődők legnagyobb örömére Gyöngyi néni nem egyedül érkezett, hanem magával hozta Tit kutyust, Kázmér és Csali cicust, illetve Tekit.
A gyerekek figyelemmel hallgatták a tapasztalt szakember történeteit, az állattartással kapcsolatos hasznos tanácsait, közben pedig csillogó szemekkel szeretgették a barátságos kutyust, a bátor teknőst és a cicákat. Gyöngyi néni játékkal is készült a lelkes közönségnek.
A gyerekek megtudták, hogy az állatotthon cicaovival, kutyasétáltatással várja az érdeklődőket. A program végén nehezen, de elbúcsúztak tanulóink az állatkáktól, s átadták az iskola adományát az állatotthon vezetőjének.
Köszönjük a szülőknek, hogy csatlakoztak az iskola felhívásához, s adományaikkal támogatták a Herosz Állatotthon lakóit.
Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapján ünnepeljük az állatok világnapját, amely egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat.

GALÉRIA