Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Boszorkány és Varázslótanoncok!

Véget ért az egy hetes varázsvilág! Azon a héten rengeteg különleges programon, tanórán lehetett részt venni.

Tanúbizonyságot tettetek a bátorságról, merészségről, kitartásról, összefogásról és a barátságról. Legyőztétek félelmeiteket, átléptétek határaitokat. Hétfőn a 9 és háromnegyedes falon való átlépéssel kezdetét vette az első évfolyam. A Teszlek süveg mindegyikőtöket abba a házba osztott be, melyet Ti kértetek tőle. Még ezen a napon Ollivander pálcaboltjában kiválaszthattátok a hozzátok tartozó pálcát, melyet saját ízlés szerint díszíthettetek. A délutáni órán Hagrid, a jószívű óriás vadőr, a Tiltott rengetegben sárkányismeret órát tartott, majd sárkány fiókákat kereshettetek.

A következő napot seprű gyakorlatokkal indítottuk, ahol a különböző csapatok mérték össze erejüket. Ezt követően gyógynövénytan órán megtanultátok a gyógyítás és jóslás mesterségét, valamint a könyvtár zárolt szekciójában Dumbledore után nyomoztatok. A legendás lények gondozása órán Kisteleki Gergely solymász érkezett hozzátok madaraival, és tartott egy interaktív és izgalmas tanórát.

Szerdán minden erőtökre és bátorságotokra szükség volt, ugyanis Csókakő várának megközelítése nem volt egyszerű feladat. A közel kilenc kilométeres túrán emelkedők, lejtők, magas lépcsők és természeti akadályok nehezítették utatokat. Jóska bácsi és Kriszti néni kitartóan segítettek benneteket és minket is. A vár elfoglalása után, Mórra utaztatok a Hétkúti Tekergő Sövénylabirintusba, ahol a Trimágus tusa került megrendezésre. A sötét útvesztő mindenkit próbára tett. Szerencsére, senki nem hoppanált. Csütörtökön huncut módon szabadítottátok fel Dobbyt, a házimanót. Mindenki elkészítette saját roxforti könyvjelzőjét, keresztrejtvényt oldottatok meg. Ebéd után ellátogathattatok a Mézesfalás boltba. Minden ízű drazsét kóstolhattatok és kókuszgolyót készítettetek. Az este folyamán a Roxfort tanárai jelmezes bált rendeztek a számotokra, ahol egy varázslócsalád felajánlásának köszönhetően pizzát vacsorázhattatok, és közben jót mulattatok.

Az éjszakát az iskola falain belül tölthettétek, de nem telt el zavartalanul az este. Az éj leple alatt a két segítő prefektust elrabolták. Nektek kellett elemlámpátok és bátorságotok segítségével kiszabadítani őket. Az eredményes mentést, kevés alvás követte és el is érkeztetek az utolsó évfolyamhoz.

Pénteken az Azkaban szobájából szabadultatok ki, figyelve az utasításokra és a titokzatos jelekre. Készítettetek bagoly patrónust lufiból, majd számháborúban ütköztetek meg. A hét eseményeit óriás plakátra varázsoltátok. A boszorkány pedagógusok úgy döntöttek, hogy a tanév végén, mindenki megkaphatta elismerő oklevelét az RBF – Rendes Bűbájos Fokozat – vizsgáról.

A roxforti tanév lebonyolításában segítségünkre volt varázstudásával Soczó – Horváth Judit, Horváth Anita, Csoknyai Nikolett, Rácz Liliána, Sajtos Józsefné, Sajtos József, Ossik János, Kisteleki Gergely és Horváth Klára.

Köszönjük az együtt eltöltött izgalmas, varázslatos hetet!

A csínyt letudtuk.

Horváth Emília és Kovács Viktória főboszorkányok

 

VIDEÓ: 

https://www.facebook.com/104514414515053/videos/1073705533271307

 

GALÉRIA