Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fizika óra a tanév végén

Sokan agyament ötletnek tartották, hogy a tanév utolsó előtti tanítási napjának 5., 6. órájára előadót hívjunk az iskolába. Ráadásul egy olyan tantárgyból, melytől sokszor rettegnek, nehéznek tartanak a gyerekek. Jelesül éppen ez a fizika volt. A nem túl biztató előjelek ellenére megkockáztattuk a lépést és utólag kiderült, optimizmusunk minket igazolt!

E hét keddjén, vagyis a „lehetetlen” időpontban Molnár Janka Sára fizikus volt a vendégünk. Janka azt a feladatot vállalta magára, hogy felkelti iskolánk 6. évfolyamának az érdeklődését e rettegett tantárgy iránt. (Hetedik évfolyamon kezdődik a fizika oktatása.)

Bár felkészítettük a gyerekeket, mi várható a foglalkozáson, az eredmény mégis minden várakozást felülmúlt. A gyerekek az első rácsodálkozást követően versenyeztek a lehetőségért, hogy valamelyik kísérlet részesei lehessenek. Janka kiválóan kezelte a helyzetet. De nem csak ezt! Temperamentumával, magabiztos szaktudásával, közvetlenségével és nem utolsó sorban érdekes kísérleteivel magával ragadta a gyerekeket. Rajta és ügyes segítőjén, Benikén (Janka öcsikéje) nem múlott a fizika megszerettetése. Ezt a programban résztvevő diákok is megfogalmazták:

„A fizika olyan oldalát mutatta meg nekünk, amit tanórákon nem mindig láthatunk. A fizikát szerintem így kellene tanítani mindig, mindenhol.”

„Hálás vagyok, hogy eljött hozzánk, időt szakított ránk!”

„Nagyon élveztük a foglalkozást! Várjuk vissza!”

„Nagyon jó volt, nagyon élveztem! Reméljük, még jön hozzánk! Várjuk vissza sok szeretettel!”

„Nekem nagyon tetszett, csak rövid volt az idő. Kétszer ennyi idő is kevés lett volna!”

Optimizmusunk töretlen! Bízunk benne, hogy a mostani lelkesedést a nyári vakáció sem fogja kitörölni a gyerekekből, s a fizika utáni lelkesedés a tanórákra is átragad!

 

GALÉRIA