Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fontos információk a tanévkezdésről!

Kedves Szülők!

 

Sajnos technikai okok miatt a Kréta rendszeren keresztül nem tudtuk elküldeni a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat tartalmazó levelet, ezért rendhagyó módon az iskola facebook oldalán és honlapján tájékoztatjuk Önöket.

Pár információ a tanévkezdéssel kapcsolatban.

- 2024. szeptember 2-án, hétfőn lesz az első tanítási napunk. Reggel, mint mindig, legkésőbb 7.45-re kell az iskolába beérni. Ezen a napon 11.40-ig tartanak az iskolai foglalkozások. Tanítás még nem lesz. A gyerekekkel balesetvédelmi, tűzvédelmi teendőket ismertetjük meg. Elmondjuk az osztály órarendjét, megbeszéljük a Házirendet, stb. Ezen a napon, ha az osztályfőnök másként nem jelezte, tanszereket nem kell hozni. Jegyzetfüzet, toll vagy ceruza, tízórai és víz legyen a gyerekeknél. Ezen a napon menza, ebéd, napközi és tanulószoba nem lesz. Az autóbuszok 11.45-kor indulnak vissza.

- Az autóbuszok menetrendje iskolánk honlapján megtalálható: https://seregelyes.baptistaoktatas.hu/autobusz-menetrend-

- A személyszállítást végző vállalkozó Horváth Péter kérése:

1. Autóbuszon étkezés nincs.

2. A nagyobb gyerekek adják át a helyüket a kisebbeknek.

3. Elsős gyerekek szülei maximum az első héten utazhatnak az autóbuszon gyermekükkel.

- Az első igazi tanítási nap szeptember 3, kedd. Ekkor már menza, ebéd, napközi, tanulószoba is lesz. Az autóbuszok is normál menetrend szerint közlekednek.

- A váltócipő az első tanítási naptól kötelező.

- Az iskolában mobiltelefon használata tilos. A gyerekek kikapcsolt állapotban, táskában tarthatják telefonjukat. A jogszabályi változásról a szülői értekezleteken, valamint a szülői fórumon lesz szó.

- Tiltott és korlátozott használatú tárgyakkal kapcsolatban a szülői fórumon bővebb tájékoztatást adunk.

- Az iskolába hozott értéktárgyakért felelőséget nem vállalunk.

- A bizonyítványokat hétfőn mindenki hozza magával.

- Az első osztályosokkal hétfőn reggel még bejöhetnek a szülők az iskolába, de keddtől a kapuban el kell búcsúzni gyermeküktől. A tanítás végén szintén a kapuban találkozhatnak gyermekükkel.

- Covid: nincs, de van. Hétfőtől az iskolába lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. A mosdókba fertőtlenítős folyékony szappant biztosítunk. Az első tanítási nap és a szülői értekezletek kivételével szülők csak egyeztetett időpontban jöhetnek be az iskola területére. Az iskolai bútorokat, kilincseket naponta fertőtlenítjük.

- Bármilyen betegségi tünetet mutató gyermeket a többiek egészségmegőrzése érdekében NE KÜLDJENEK iskolába!

- Szülői értekezletek:

- szeptember 2. 17 óra: 1. évfolyam

- szeptember 9. hétfő, alsó tagozat

- szeptember 10. kedd, felső tagozat

- szeptember 24. 17 óra, Művelődési ház, szülői fórum.

- A szülői értekezletre és a szülői fórumra mindenkit várunk! A gyerekekről, az Önök gyermekiről, tanítványainkról lesz szó! Kérjük, jöjjenek el!

- A KRÉTA felületen technikai okok miatt nem tudunk tanévet váltani. A gyerekek hétfőn hazaviszik az első féléves órarendet. Kérjük, ez alapján pakolják majd be a felszerelést. Amint lehet, megoldjuk a KRÉTA felület technikai problémáját. Türelmüket köszönjük!

- Gyermekétkeztetéssel kapcsolatos információk:

· Kérjük, akinek térítési díj hátraléka van, minél hamarabb rendezze!

· Az ételérzékenységgel, ételallergiával rendelkező gyermekek esetében csak szakorvosi igazolás ellenében tudjuk biztosítani az otthonról hozott étel fogyasztását. Minden esetben az iskolával és nem a szolgáltatóval kell erről egyeztetni.

- Mindennapos testnevelés: jogszabályi változások miatt már nem elegendő az egyesületi igazolás. A tanulóknak hivatalos versenyengedéllyel is rendelkezniük kell. A részletekről a jövő hét folyamán tájékoztatást adunk.

- Kérjük, ha az iskola által is kezelt személyes adatokban bármilyen változás következik be, haladéktalanul tájékoztassák az iskolát!

- Iskolai kommunikáció, kapcsolattartás egyetlen hivatalos online formája a KRÉTA felülete. Kérjük, ezt ne hagyják figyelmen kívül! Minden gyermekük szempontjából fontos tájékoztatást, kérést ezen a felületen továbbítsák az iskola felé.

- Iskolánk működését meghatározó alapdokumentumok honlapunkon megtalálhatók. Kérjük, nézzék át, elevenítsék fel ismereteiket. (Egyes dokumentumok az új jogszabályoknak megfelelően hamarosan megváltoznak. Erről tájékoztatni fogjuk Önöket.)

- Kérjük, rendszeresen látogassák a KRÉTA elektronikus naplót, iskolánk honlapját és facebook oldalait is!

Kedves Szülők!

A fentieken kívül rengeteg dolog van, amit meg kell beszélnünk, le kell egyeztetnünk. Erre a szülői értekezlet, valamint a szülői fórum kiváló alkalmat biztosít. Kérjük, vegyenek részt mindkét rendezvényen!

Addig is, ha bármilyen kérdésük lenne, a KRÉTA felületen írják meg számomra!

Sikeres és nyugalmas tanévet, jó egészséget kívánok Mindenkinek!

 

 

Üdvözlettel:

Sajtos József, igazgató

+36/20-4784296

 

 

AUTÓBUSZ MENETREND ITT!