Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Iskolai beiratkozás 2022

Kedves Szülők!

 

Elérkezett az iskolai beiratkozás ideje. Most biztos, hogy nem online, hanem személyes megjelenést igénylő módon tarthatjuk a beiratkozást. Ezért szeretettel várjuk Önöket, akár gyermekeikkel együtt erre a jeles eseményre! A beiratkozás ideje:

2022. április 21-22. (csütörtök, péntek), reggel 8 órától este 19 óráig.

Helyszín: Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI, Seregélyes, Fő u. 201. (Az iskola épületébe a Templom köz felől lehet bejönni, a portán eligazítást kapnak a pontos helyszínről.)

A beiratkozáshoz a gyerekek alábbi dokumentumait hozzák magukkal:

·       Személyi igazolvány

·       TAJ kártya

·       Lakcímkártya

·       Anyakönyvi kivonat

Amennyiben az alábbiakkal rendelkeznek, kérjük, hozzák magukkal:

·       Szakértői vélemény (sajátos nevelési igény, beilleszkedési, tanulási, magatartási zavar)

·       Tartós egészségi probléma megállapításáról szóló szakorvosi dokumentum

·       Határozat hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet, valamint rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításáról

·       Végzés a szülői felügyeleti jog korlátozásáról

 

A beiratkozás alkalmával a következő adatlapok kitöltésére, valamint a felsorolt lehetőségek tájékoztató jellegű felmérésére is sor kerül:

·       Jelentkezési lap

·       Adatfelvételi lap

·       Napközis ellátási igény felmérése

·       Étkezési igény felmérése

·       Jelentkezés emelt óraszámú német nyelvoktatásra

·       Jelentkezés néptánc foglalkozásra (alapfokú művészetoktatás keretein belül)

·       Gyermekeket érintő allergia-felmérés

·       Adatkezelési hozzájárulás

Tájékoztató jelleggel, valamint a beiratkozási adminisztráció gyorsítása érdekében a felsorolt felmérésekhez szükséges dokumentumokat letölthető formában honlapunkon is közzétesszük: www.seregelyes.baptistaoktatas.hu Ezek a dokumentumok online is kitölthetők, visszaküldhetők, de a személyes megjelenést nem helyettesítik! Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a dokumentumokon mindkét szülő részéről eredeti aláírásra is szükség van. Az elektronikus módon kitöltött űrlapokat a seregelyes@baptistaoktatas.hu email címre várjuk vissza. Az ilyen módon visszaküldött dokumentumokat az iskolában történt kinyomtatás után a helyszínen írhatják alá. (A dokumentumok otthon is kinyomtathatók, aláírhatók. Akadályoztatás esetén így elég, ha csak az egyik szülő jön el a beiratkozásra.)

 

Néhány információ a német nyelvoktatásról:

•       Iskolánkban 7 éve kezdtük első osztályban az emelt óraszámú német nyelvoktatást. Ez naponta egy nyelvórát jelent, tehát egy héten 5 tanórát. A tanrendben ez 2 órával eredményez több órát a németet nem tanuló gyerekekkel szemben. A plusz leterheltség előnyt is jelent. A gyerekek sokat beszélgetnek, mozognak, játszanak, énekelnek, táncolnak az órákon, de még számolnak, verseket, mondókákat is tanulnak.

•       A következő tanévben megfelelő létszám esetén ismét szeretnénk egy tisztán németes osztályt indítani. Így sokkal több lehetőséget tudunk biztosítani a gyerekek számára, s az órarendjüket is jobban meg tudjuk oldani.

•       Terveink szerint a németes osztály munkarendjét egész napos oktatás keretein belül valósítanánk meg, vagyis a német nyelvet választó gyerekek 8 órától 16 óráig lesznek az iskolában, mivel számukra kötelező a napközi. Ezzel az egyenletesebb terhelést, a tanórai lekötöttség jobb elosztását tudjuk biztosítani tanulóinknak.

•       A németes osztályból indokolt esetben lehetőséget adunk a kilépésre. Az indokolt eset az egyes gyermekek esetleges gyengébb terhelhetőségére vonatkozik. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a németet választó gyerekek egy része (néhány fő évfolyamonként) számára nagy kihívást jelentett a nyelvtanulás, így lemorzsolódtak. A németes osztály esetén erre csak az első tanév végén van lehetőség. Ezért kérjük, jól gondolják át, hogy gyermekük és természetesen Önök is készen állnak-e erre a feladatra!

•       A nyelvtanulást komolyan gondoló gyerekek (szülők) esetében a 8. évfolyamon a Goethe Intézet szervezésében nyelvvizsga lehetőséget is biztosítunk.

•       Egy nagy lehetőség, ugyanis ezzel a nyelvoktatási formával 8 éven keresztül heti 5 órában ingyenesen biztosítunk nyelvtanulási lehetőséget gyermekének. Megfelelő hozzáállás esetén akár nyelvvizsgával is zárhatja általános iskolai tanulmányait.

•       A gyermekük részére német nyelvet választó szülőkkel a későbbiekben személyesen is felvesszük a kapcsolatot.

 

 

Hasznos információk:

·       Az osztályok névsorát május közepén tesszük közzé.

·       A leendő osztályfőnökök 2022 júniusában családlátogatás keretein belül felkeresik Önöket. Ekkor adnak tájékoztatást a szeptemberi tanévkezdéshez szükséges felszerelésről is.

A beiratkozást követően a következő tanév előkészítéseként május folyamán játékos képességmérést tartunk a gyerekek részére. Ennek eredményéről természetesen tájékoztatjuk a szülőket is.
 

Kérem, ha a beiratkozással, német nyelvoktatással kapcsolatban bármilyen kérdésük adódna, keressenek, kérdezzenek! Elérhetőségem: e-mail: sajtos.jozsef@baptistasegely.hu

Telefon: 06/20-4784296.

A levél végén egy jogszabálykivonatot is állítottunk össze az Önök részére, mely főleg a Jelentkezési lap kitöltéséhez, értelmezéséhez nyújt segítséget.

Szeretettel várjuk gyermeküket iskolánkba! Kérjük, látogassanak el iskolánk honlapjára, facebook oldalára is!

Jó egészséget kívánok Önöknek, gyermeküknek! Vigyázzanak magukra, családjukra!

     

Üdvözlettel:

Sajtos József                                                 

 igazgató

Seregélyes, 2022. április 12.

 

 

 

CSATOLT DOKUMENTUMOK