Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Megérkezett a segítségünk!

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola diákjai, tantestülete és a gyerekek szülei ismét gondoltak egy merészet. Miután értesültek a horvátországi földrengésről, akcióba kezdtek, majd az összegyűjtött tartós élelmiszert, édességet, hosszabbítókat, gumicsizmákat és takarókat átadták a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak azzal, hogy mielőbb juttassák célba azokat.

Jelentjük, az átadás megtörtént, hiszen a segélyszervezet hétfőn Pákozdról útnak indult harmadik szállítmányának része volt az iskolai adomány is. A megsérült oktatási intézménybe, a Dragutin Tadijovic Általános Iskolába szerdán látogatott el Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Gál Dávid ügyvezető igazgató, akik meghallgatták Snjezana Cipo Matic szociális pedagógus beszámolóját az őket ért természeti katasztrófáról, a Petrinjában és másutt történtekről, az elmúlt hetek eseményeiről.

A petrinjai iskolának több helyszínen közel hatszáz tanulója van, mozgássérültekkel és más fogyatékkal élő fiatalokkal is foglalkoznak. Az épület a legnagyobb földrengések után statikailag megfelelő minősítést kapott, de az összes osztályteremben és helyiségben jól láthatók a természeti katasztrófa nyomai. Snjezana Cipo Matic elmondta, a magyarok látogatásának idején látható vakolatomlások egy nemrégi, 4,3-as erősségű utórengés nyomai. A magyar segélyszervezet tagjaival történt beszélgetés közben Snjezana a mondatot félbeszakítva, kissé riadtan kérdezte: „Érzitek? Megint mozog a föld!” Az ott élők már annyiszor átélték az utórengéseket, hogy most már a legkisebbet is érzékelik.
A szeretetszolgálat munkatársai tolmácsolták Sajtos Józsefnek, a seregélyesi oktatási intézmény igazgatójának üzenetét arról, hogy milyen együttműködést tart elképzelhetőnek: ezek között az adományozások mellett például kölcsönös nyelvtanulás, táborozás is szerepel. A horvát kollégák meghatódva és nagy szeretettel fogadták a seregélyesiek jó szívvel küldött segítségét és a tartósabb kapcsolat kiépítésére vonatkozó szándékát.   

 

GALÉRIA