Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Muzsikáló Advent

Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a művészeti oktatásban részesülő tanulók koncerttel köszöntik a karácsonyt. Két év kihagyás után örömmel tettük ezt megint.

 

Hétfőn, kedden, szerdán a néptáncosok nyílt óráit tekinthették meg az érdeklődő szülők, diákok, tanárok. Ízelítőt kaptunk az ott folyó munkából. A gyerekek nagy izgalommal készültek ezekre az alkalmakra. Boldogan táncoltak, jókedvűen énekeltek. A fáradt táncosoknak jólesett a tanóra utáni szendvics és tea. Álljon itt néhány szülői vélemény, melyet a látogatások után írtak nekünk.

„Kedves Gyöngyi néni! A népi tánc, a ritmus élmény, fejlesztés. Nagyszerű dolog, hogy van az iskolában erre lehetőség. Kreatív pedagógusok saját ötleteikkel fűszerezik a foglalkozásokat. Nagyon jó volt látni az órát és látni, hogy a gyerekek, mennyire élvezik az órát. Köszönöm a lehetőséget, hogy megnézhettem Anabellát az órán.”

„Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy megnézhettük hogyan is zajlik a néptáncóra. Öröm volt hallani, látni, ahogyan a gyerekek énekeltek, táncoltak. Látszott, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Mosolyogva hallgatták János bácsi tanítását. Nagyon ügyesek voltak.”

„Szép estét! Nagyon tetszett az előadás. Örülünk, hogy a gyerekek jó kezekben vannak, és ezáltal fejlődik a mozgáskultúrájuk. Köszönjük szépen, hogy megtekinthettünk egy ilyen bemutató órát.”

Nagy öröm a szülők hozzáállása, véleménye.

Ma nagy zenei koncertet is tartottunk az iskola feldíszített aulájában. Sokan eljöttek megnézni, hallgatni a hangszeren tanuló gyermekeiket. Minden zenei tanszak képviseltette magát. A citerások karácsonyi népdalcsokorral indították a délutánt. Aztán a dobosok mutatták meg, mi is történik a zajos dobórák alatt. Jó hangulatú muzsikálásuk dalra fakasztotta a kis kórust és a közönséget. A gitárosok kellő méltósággal, figyelemmel koncentráltak a dalok kíséretére. A népi furulyások a régi idők hangulatát és a betlehemezők hagyományos énekeit hozták el nekünk. Ők egyébként a szombati napon járni fogják a falu utcáit és felelevenítik e régi népszokást.

Végül a zongorista növendékek műsorát hallgathattuk meg. Némely produkció annyira meghatott bennünket, hogy sírtunk. Még a dobok mögött lévő kemény rocker fiúknak is könnyes volt a szemük. Ahol elfogy a szó, ott kezdődik a zene. Vastaps és néma csend. Magunk is meglepődtünk ennyi tehetséges gyerek hallatán. Ezért érdemes volt!

Hála és köszönet nektek kedves kollégák, és diákok! Ezt a muzsikáló adventet a legszebbek közé elteszem, megőrzöm a lelkemben. Tegyétek ti is ezt!

Mogyorósi Gyöngyi

 

GALÉRIA