Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Nem unatkoztunk a nyáron…

A nyár az iskolában a gyerekeknek, szülőknek a szünetet jelenti, nekünk iskolai dolgozóknak a nagyobb karbantartási, felújítási munkálatok, a következő tanévre történő felkészülés időszaka.

Az idei nyár egy kicsit mozgalmasra sikeredett. A megszervezésre került táborok mellett bőven jutott feladat mindenkinek.
- Mint köztudott a nyár eleji vihar komoly károkat okozott a művészeti tagozat épületében. A romeltakarítási és kárelhárítási munkálatokat követően már befejeződtek a tetőfedési munkálatok, illetve a rajz szaktanterem mennyezeti gipszkartonjának cseréje, a terem festése.
- Rendeztük a kárral kapcsolatos biztosítási feladatokat. Kiadásaink csökkentése érdekében közreműködésünkkel a település Önkormányzata által beadásra került egy Vis maior igénylés is.
- Jogszabályi változások miatt búcsút kellett mondanunk az alsós udvar két, közel 60 éves teljesen egészséges fenyőfájától. Látványuk, árnyékuk hiányozni fog!
- Elkészültünk a vizesblokkok és a tantermek éves tisztasági meszelésével is. Hat tanterem teljes festésen esett át.
- Régóta problémát jelentett az alsós földszinti tantermek vizesedése. E tanév végén pénzösszegek átcsoportosításával felszedtük az érintett tantermek és iroda parkettaborítását, majd a padlózat szigetelését követően új műpadló burkolat került a termekbe.
- Ezzel párhuzamosan talajradaros vizsgálattal „betekintettünk” az alsós épület alá. Ennek eredményéről hamarosan tájékoztatni fogom Önöket.
- A tornacsarnokba új, takarékos világítótesteket szereltünk fel.
- Már évek óta terveztük a kerítés festését, karbantartását is. A nyár folyamán, igaz, hogy nem társadalmi munkában, de ez is megvalósult.
- Folyamatos munkát jelentett a zöldterületek, virágoskertek ápolása is. Rendszeresen kaszáltuk az iskola mögötti tó parkját, a Tájház udvarát, kertjét és az erdei iskola területét is.
- Javításra került a tornacsarnok kazánja is.
- Beadásra került a 7. évfolyam részére kiírt „Határtalanul!” pályázat is.
- Mindemellett 12 élményekben, programokban gazdag, önköltséges tábort szerveztünk iskolánk diákjai részére.
Köszönet mindenkinek, aki a fenti munkálatokból, mindennapi vagy rendkívüli teendőkből kivette a részét!

GALÉRIA