Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Német nyelvi tábor

Június 27. és július 1. között 25 kisdiák vett részt az idei német nyelvi táborban. Délelőttönként 3 csoportban a mesék világában kalandoztunk német nyelven, délutánonként pedig különböző élményfoglalkozásokon vettünk részt.

 

Minden csoport 1-1 mesét dolgozott fel a hét folyamán. Pénteken délelőtt a csapatok bemutatták egymásnak a jeleneteiket. Láthattuk az 1. és 2. évfolyamosok tolmácsolásában a Brémai muzsikosok című mesét és hallhattuk előadásukban a hozzá kapcsolódó dalt. A 3. és 4. osztályosok csapata a Répamesét mutatta be sajátos feldolgozásban. Náluk egy hörcsög és egy papagáj is besegített a répa kihúzásában. A nagyok (6. évfolyam) a német készítésű „Tom und das Erdbeermarmeladebrot mit Honig” c. rajzfilmsorozat alapján mutattak be egy saját történetet.

A komoly munka után a délután a lazításé volt. Hétfőn meglátogatott minket a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület néhány tagja. Lehetővé tették számunkra a szerkocsi megtekintését, szabadulást a „füstszobából”. Az érdekes programot a gyerekek nagy örömére habpartival fejeztük be.

Kedden a „szabadulószobából” izgalmas német feladványok megoldásával juthattak ki. Uzsonnára pedig közösen készítették el a finom gyümölcssalátát. Szerdán a kalózok kincseit kereshették meg az egyre inkább összekovácsolódó csapatok.

A hét fénypontja pedig az egész napos fürdőzés volt az Agárdi Termálfürdőben. Itt kipróbálták a vízidodzsemet, vízicsúszdát, élményelemeket. A péntek délelőtti előadások után iskolakvízt oldottak meg a gyerekek. Kiderült, hogy mennyire ismerték meg egymást a héten és hogy mennyire tudnak németül információt gyűjteni. A tábort pólófestéssel zártuk. Gyönyörű alkotások születtek. Reméljük, hogy a póló viselésekor kellemes emlékként jut majd eszébe mindenkinek az együtt töltött hét.

Szeretnénk köszönetet mondani volt diákjainknak, Buza Júliának és Rétfalvi Norinának a héten nyújtott segítségükért, valamint Rapai Annabellának a délutáni programok szervezéséért.

 

Kertész Andrea, Hack-Bokros Andrea, Kovácsné Fett Ágnes

 

GALÉRIA