Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Német nyelvi tábor 2024

Július 1-től 5-ig zajlott iskolánkban a német nyelvi tábor. Idén 28 diák vett részt második osztálytól nyolcadik osztályig programjainkon.


Reggeli tánccal indítottuk napjainkat. Egy közkedvelt német dal gondoskodott kicsiknek és nagyoknak a jókedvű ébredésről. Délelőttönként 3 csoportban a közlekedés témakörében kalandoztunk német nyelven, délutánonként pedig különböző élményfoglalkozásokon vettünk részt.
Az idegen nyelvi blokkokban kiemelt hangsúlyt kapott a közlekedési eszközök, az útbaigazítás, és az épületek, városi helyszínek szókincse, a téri tájékozódás és a német nyelvi játékok. Szórakozva tanultunk új ismereteket, használtuk a már megszerzett tudást. Játékok, filmek, dalok gondoskodtak arról, hogy a gyerekek számára élvezetes legyen a tábor.
A komoly munka után a délután a lazításé volt. Hétfőn kézműveskedéssel töltöttük a délutánt: karkötők, haj- illetve fejdíszek készültek. Kedden kooperációs ernyővel csapatfeladatokat oldottak meg tanulóink: az utazás elején átkeltek a tengeren, egyre jobban ment a hullámzás és labdapattogtatás, aztán a vízimentő megmentette lubickoló társait a cápák fogai közül, és az ernyő alól számzár feloldásával juthattak ki csapataink. Uzsonnára táborozóink közösen készítették el a finom gyümölcssalátát. Köszönjük a kerti finomságokat!
Szerdán csapatban állomáskereső játékkal teszteltük leleményességüket. Minden csapat jól vizsgázott. Ami azt jelenti, hogy a leggyorsabb, a legpontosabb vagy a legszebb kép kategóriában nyertesnek érezhette magát. A hét fénypontja az egész napos fürdőzés volt az Agárdi Termálfürdőben. Itt kipróbáltuk az ugrálóvárat, a vízidodzsemet, vízicsúszdát, és a további élményelemeket. Idén is gyönyörű napsütésben volt részünk, és mindenki kedvére lubickolhatott.
Pénteken a délelőttöt a konyhában töltöttük: német recept alapján sütés nélküli édességeket készítettünk. A sok szorgos kéz kitartóan dolgozott, rengeteg finomság készült. Majd a tábor zárásaként ismét csapatok alakultak, és különleges festési technikával közlekedési eszközök képeit készítették el tanulóink. Délután közösen játszottunk, végül 4 óra 10-kor, habár táborozóink még szívesen maradtak volna, és játszottak volna további köröket, bezárta táborunk kapuit az idei nyárra.
Reméljük, hogy jövőre is ilyen lelkes tanulókkal telik meg a tábor, és hasonlóan tartalmas hetet tölthetünk majd együtt!
Szeretnénk megköszönni a közösségi szolgálatát teljesítő Szalay-Dunai Márknak a héten végzett munkáját, vele vált igazán teljessé a némettábor. Sokat segített kicsik és nagyok szórakoztatásában, terelgetésében, fociztatásában.


Hack-Bokros Andrea, Kovácsné Fett Ágnes, Kertész Andrea, Rapai Annabella

GALÉRIA