Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Seregélyes Expressz – tábor

2024. július 8 – 12.
Mikor a tábor szervezésébe kezdtünk, nem sejtettük, hogy milyen szerencsés időjárás lesz ezen a héten, hisz az év legmelegebb hetét kaptuk a nyakunkba. A gyerekeknek nemcsak a feladatokkal, hanem a perzselő hőséggel is meg kellett küzdeni, ami rengeteg energiát emésztett fel. Ennek ellenére, úgy érezzük, s gondoljuk, hogy az eddigi legjobban sikerült táborunkon vagyunk túl. Elképesztő hangulat, lendület, energia, összetartás, humor és jókedv jellemezte a napjainkat. A gyerekek hősiesen viselkedtek és csillogó szemekkel várták a vendégeinket, figyeltek és tanultak is a szórakozás mellett.
Amerikai napunkon, hétfő reggel az amerikai származású TIM MCGEE és Dr. TREMBULYÁK PÉTER valamint két segítőjük érkezett hozzánk. Tim és Péter a FEHÉRVÁR ENTHRONERS amerikai focicsapat oszlopos tagjai és két mérkőzés között még ránk is időt szántak. Péter edzést tartott a gyerekeknek, míg Tim országáról mesélt nekünk, valamint kérdéseinkre is szívesen válaszolt. Elképesztő délelőtt volt a sportolókkal, lehengerlő személyiségük és játékosságuk nyomot hagyott a gyerekekben.
Délután TÁRNOK ÁKOS utazásairól tartott bemutatót, és spanyolul énekelt a táborozóknak.
Kedden, afrikai utazásra indultunk. A délelőtt folyamán különböző csapatversenyeken mérték össze erejüket a gyerekek, melyeken igyekeztek minél több pontot összegyűjteni. OLÁH - MOLNÁR JÓZSEF tanár bácsi is segített nekünk ezen a napon, „Rongyos” játékát ismertette meg a táborozókkal. Az udvaron pedig hajlékot építettünk csapatonként.
Délután megérkezett ABDOUL CAMARA, szenegáli származású táncművész, aki fiaival őrületes hangulatot varázsolt iskolánk udvarára. Abdoul táncra perdítette a gyerekeket, dalokat tanított és a dobok kipróbálása sem maradt el. A gyerekeknek annyira tetszett az előadás, azt kérték vendégeinktől, hogy minden nap jöjjenek vissza hozzánk.
Szerdán kirándulásé volt a főszerep. Mielőtt a székesfehérvári strandon lehűtöttük volna magunkat a forróságban, elképesztő csatában vettünk részt a LASER ZONE szervezésében. Négy csapat körforgóban játszott, küzdött egymással, a lenyűgöző hangulatú, labirintus szerű pályán. Egy kislány azt mondta ez élete legjobb napja, s ennél nagyobb visszacsatolás számunkra nem is kellett.
Csütörtökön délelőtt, a már fáradt és elcsigázott csapat, utolsó erőt próbáló versenyen vett részt. DRAVECZ DÁVID tanár bácsi szenzációs akadálypályát épített be a csarnok egész területére. Többször átrendezte a terepet és a kúszás, mászás, ugrás, futás mellett, még a célbadobó tehetségükre is szükségük volt a versenyzőknek.
A délutánt, a már hagyománnyá vált vízipisztoly csatával folyattuk. Mielőtt célba vettük egymást, vizes sorversenyt játszottunk, bemelegítve, vagyis „bevizesedve” a csatára. Az biztos, hogy szárazon senki nem úszta meg, Viki néni hősiesen küzdött a gyerekek ellen, de győzött a fiatalság és a túlerő.
Pénteken már lassítottunk, „lazultunk”. Délelőtt nem a fizikai erejükre volt szükség, hisz a vetélkedőn a héten elhangzott információk, történetek, vendégek által mesélt sztorik kerültek fel kérdésként. Az eredményhirdetést még ebéd előtt megtartottuk. Kiosztottuk a jutalmakat, melyeket LUNCZNÉ ZSUZSA készített el számunkra.
A délután folyamán csillámtetkó, smink készült a lányoknak, valamint AGÓCS KINGA (Facebook: KingArt) lenyűgöző hajfonatokat készített, nem volt két egyforma fonat, díszekkel és fonalakkal ékesítette a csajok frizuráját. Társasjáték, „vizes challenge”, foci, pihenés volt a délután további része.
SZANISZLÓ ESZTER segítségét nagyon – nagyon köszönjük, hisz a szervezésben és a fordításban, tolmácsolásban oroszlán szerepet játszott, nélküle nem értettük volna vendégeink szavát.
SIKE VIKINEK köszönjük a sok – sok finomságot, amivel egész héten ellátott bennünket.
Hálás szívvel köszönjük minden GYEREKÜNKNEK ezt a hetet! Köszönjük, hogy így és ilyen színvonalban tudtuk veletek közösen megélni a napokat, köszönjük, hogy idén is velünk voltatok!


Jöhet a pihenés! Ölelünk benneteket!
Viki néni és Emília néni

 

A FEOL RIPORTJA ITT!

GALÉRIA