Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI részvétele a koronavírus elleni küzdelemben

-        Szájmaszkok készítése: Iskolánk technikai dolgozói mintegy 1000 maszkot készítettek a falu lakói részére. Az alapanyagot saját erőből és vállalkozói adományokból biztosítjuk. Az elkészült maszkokat az Önkormányzat polgárőrök segítségével juttatta el a település közforgalmi helyeire, ahonnan a lakók ingyenesen vihettek belőle. A maszkok készítését folytatjuk.

-        Teljes körű fertőtlenítésen esett az intézmény. Ezt a munkát szintén saját kollégáinkkal oldottuk meg.

-        Fertőtlenítő nagytakarítást végzünk az iskola alapítványa által üzemeltetett Pelikán-ház Erdei Iskolában. Az épületet az esetleges karantén szükséglet esetén az Önkormányzat rendelkezésére bocsájtjuk.

-        Fenntartónk felhívására 8 pedagógus kollégánk jelentkezett szociális területre önkéntes adminisztratív munkára.

-        Fenntartói felhívásra több pedagógus kolléga jelentkezett idős emberek megsegítésére (bevásárlás, gyógyszertári, postai ügyek intézése), illetve ételkihordásra.

-        Munkaerő átcsoportosítás révén kollégánk a polgárőrség keretin belül végzi munkáját.

-        Az intézmény Opel Meriva személyautóját és Opel Vivaro kisbuszát felajánlotta az Önkormányzat védelmi munkájához.

-        Diákok, szülők folyamatos informálása, tájékoztatása.

-        Folyamatban van a tablet-igények felmérése. A tanulás megkönnyítése érdekében a rászoruló gyerekeket a készlet erejéig iskolai tabletekkel látjuk el.

-        Folyamatosan figyeljük, nyomon követjük iskolánk diákjait és ahol problémát észlelünk, segítünk. Pl.: élelmiszer beszerzés, ruházat, tűzifa, stb.

 

Seregélyes, 2020. március 25.

 

                                                                                          Sajtos József

                                                                                              igazgató