Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szakmabemutató volt

Június 9-én, csütörtökön szakmabemutatón vett részt a 7. évfolyam. Két igen felkészült műtős szakasszisztens érkezett hozzánk, hogy megismertesse a diákokkal az egészségügyi dolgozók ( a műtőben tevékenykedők) munkáját. Először diavetítés segítségével mutatták be a kórházat, a műtő részeit, eszközeit. Közben a gyerekek bátran feltehették kérdéseiket.

Majd egy rövidfilmet láthattunk arról, hogy mennyi ember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy egy sérült újra lábra állhasson. Egy kis ízelítőt kaphattunk abból is, hogy mennyire fontos, hogy a beteget érzelmileg is támogassák az ápolói.

Az érdekes ismertető után következett a gyakorlati bemutató. Vállalkozó szellemű diákjaink kipróbálhatták, hogy miként kellett beöltözni az egészségügyi személyzetnek a Covid-fertőzés idején. Ketten beöltözhettek műtősnek is. Kiderült, hogy nem is olyan egyszerű megtanulni, hogy miként kell úgy felöltözni, hogy steril maradhasson a ruhánk. A gumikesztyű felvételének is megvan a protokollja. Aztán a lányok kipróbálhatták, hogy miként kell az orvosi „ragasztót bekeverni” és miként lehet vele dolgozni. Végül igen érdekes eszközökkel ismerkedhettünk meg: kapcsozógép, varrógép, sínek.

Igen hamar eltelt 2 óra és csak azt vettük észre, hogy megint kicsengettek. Köszönjük a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének, hogy lehetővé tették, hogy bepillanthassunk munkájuk rejtelmeibe. Bízunk benne, hogy más szakmákról is láthatunk majd ilyen érdekes bemutatót.

 

GALÉRIA