Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Utánuk a porfelhő…

Avagy seregélyesi csapat a Budapest-Bamako Rallyn!

 

Azt már megszoktuk, hogy magyarokkal a világ eldugottabb szegletében, legfurcsább helyein, eseményein is lehet találkozni, de hogy seregélyesiekkel, azt még nem. Pedig lassan nem árt hozzászokni a gondolathoz.

Hosszú éveken keresztül a januári álmodozások forrása, legalábbis a fiúk részére, a Párizs-Dakar Rally volt. Azután az elérhetetlen álomba lassan egyre több magyar csapat is bekapcsolódott, de amatőröknek továbbra sem volt helye a homokbuckák között. Évekkel később megnyílt a lehetőség az utcai aszfaltbetyárok előtt is, elrajtolt a Budapest-Bamako Rally, csupa ismeretlennel. Ennek ellenére különböző csatornákon sokan követték a verseny eseményeit.

Ha a 2024-es versenyre jelentkező csapatok listáját végig böngésszük első olvasatra most sem találunk ismerőst. Ha viszont a csapatnevek mögé nézünk, bizony meglepetés érhet bennünket: 87-es sorszámmal egy bizonyos KAGA csapat rajtolt el. KAGA, azaz Kaszás Garázs csapata. Ez a név már ismerős lehet számunkra. Ha pedig sikerül egy-két fotót is elcsípnünk a versenyről, valóban ismerős arcokkal találkozhatunk. Kaszás Milánra, Kaszás Sándorra és Milán barátjára, Pélyi Botondra csodálkozhatunk rá. Hát Ők mit keresnek itt? – juthat eszébe sokaknak. A válasz egyszerű: az álmaikat. Ebben pedig példát mutathatnak sok embernek, sok diákunknak. Volt egy álmuk, amit nem csak dédelgettek, hanem volt bátorságuk és tettek érte. Szorgalommal, kitartással, csendben. S most ott kavarog a Toyota Landcruiserük után a Szahara pora.

Egyébként Milán ötlete, nagy vágya volt ez a verseny. Az Ő hatására állt össze a csapat.

Ha kíváncsi vagy arra, mi is ez a verseny, ahol falunk szülöttei, iskolánk egykori diákja küzd a tereppel, látogassatok el a következő oldalra: https://www.budapestbamako.org/hu/home-hu/fooldal/

Sanyi bácsit, Milánt és Botondot az Instagramon is követhetitek: kaga.adventures oldalon.

Kitartást, türelmet, szerencsét és biztonságos versenyzést kívánunk! Épségben, egészségben várjuk a Kagásokat iskolánkba egy élménybeszámolóra!

Jó utat fiúk!

GALÉRIA