Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Véget ért az általános iskolások idei kéktúrás vetélkedője

E tanévben 142 csapat indult a Seregélyesi Baptista Általános Iskola elindított, s a Magyar Természetjáró Szövetség és a Baptista Szeretetszolgálat által közösen szervezett „Indulj el egy úton…” természetismereti turisztikai vetélkedőn, ami az Országos Kéktúra bakonyi, Balaton-felvidéki szakaszára fókuszált az idén.

A három online forduló, majd a – kényszerből – szintén online döntőt követően alakult ki a végeredmény. 

A  felvidéki és az erdélyi csapatokkal együtt 68-ban jutottak el e végső megmérettetésig, ahol aztán a három korosztályban (3.-4., 5.-6., és 7.-8. osztályosok) hirdettek eredményt a szervezők május 15-én. A verseny tisztasága miatt a seregélyesi csapatokat külön értékelték. A 22 dobogós és különdíjas csapat 2 éjszakás szállást és étkezést nyert a Galyatetői Turistacentrumba és a Seregélyesi Pelikán-ház Erdei iskolába,illetve kéktúrázhat majd –egy arra alkalmas időben- a Balaton-felvidéken  a verseny szervezőivel. A többiek könyvjutalomban részesülnek. A legeredményesebb csapatokat hatvani, komlói, tiszaszalkai és seregélyesi  gyerekek alkották,nagyon ügyesnek bizonyultak Hernádnémeti, Tatabánya, Létavértes, Bp.-Kőbánya, Taktaharkány csapatai is, valamint  kiválóan teljesítettek a határon túli csapatok is, főleg a kolozsvári, gútai és felsőszeli kisdiákok.

A verseny és a szervezők elsődleges célja a természetjárás gyermekkori megszerettetése volt. A versenyben összetett, több tantárgyat integráló tudás, a gyakorlati, logikai gondolkodás jelentett igazi előnyt, ugyanakkor a gyerekek praktikus ötleteket, túrázási tanácsokat is kaptak. A vetélkedő végeredménye itt érhető el: https://induljel.kektura.hu/csapatokd/

A csapatok közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott a seregélyesi  4.a osztályos Alföldi Anna, Nagy Csenge Kriszta, Schweighardt Hanna, Szendrey Virág Vivien alkotta „Rókák” csapata, akik kategóriájukban mindenkit megelőzve 400 pontot gyűjtöttek. Ugyan így kiemelkedő teljesítményt nyújtott az „Alhavasi sütőtök” nevű 8.a osztályos csapat, mely az egész vetélkedősorozat legmagasabb pontszámát (541 pont)érte el. A csapat tagjai: Búza Júlia, Pinke Lilla, Kovács Norbert, Róth Ábel. Tőlük csak 2 ponttal maradt le a 8. b osztályból a „Kékharisnyások” csapata (Fekete Nóra, Madarász Zsófia, Pálinkás Dorina, Rétfalvi Norina), akik az abszolút összetett versenyben a második helyen végeztek.

A vetélkedő a következő tanévben folytatódik. Akkor Tapolcától az Írott-kőig tart majd a vállalkozó kedvű csapatok virtuális vándorlása az Országos Kéktúra útvonalán.

 

GALÉRIA