Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Versekkel emlékeztünk a költészet napjára

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik.

Többek között ez az a jeles nap, amely az elmúlt évtizedekben soha nem maradt megemlékezés, program nélkül. Magyar szakos tanáraink mindig gondoskodtak róla, hogy ezen a napon versek sokasága hangozzék el iskolánkban vagy a színházteremben. Ez így lett volna idén is, azonban a kialakult helyzet miatt a hagyományos megemlékezésre, ünneplésre (mert ez valóban a vers ünnepe volt nálunk) erre most nincs lehetőség.

A különleges helyzet rendhagyó megoldásokat követel. Idén nem a hagyományos módon emlékezünk meg a költészet napjáról sem. Az utolsó pillanatban született meg az alábbi levél, melyet mintegy 100 iskolai partnerünknek, kollégánknak, barátunknak küldtünk el. E levélre adott gyors válaszokból született meg ez a megemlékező versgyűjtemény.  Külön köszönet mindenkinek, aki felhívásunkra verset küldött nekünk!

Olvassák gyerekek, olvassák felnőttek! Válogasson mindenki saját életkorának, ízlésének megfelelően! Vannak esetek, ahol linkek is szerepelnek. Ne sajnálja erre senki sem az időt, s hallgassa meg ezeket a verseket is!

A versek mellet szeretném felhívni a figyelmet az ajánlásokra is. Nagyon szép gondolatokat tartalmaznak. Érdemes időt szánni rájuk!

Az alábbi gyűjtemény olvasásával emlékezzünk meg együtt a magyar költészet napjáról!

 

 

A felhívás:

„Tisztelt Partnereink!

Kedves Barátaink!

 

Egy rendhagyó kérésünk lenne felétek!

Mint köztudott, jelenleg Magyarországon a hagyományos módszert a digitális oktatás váltotta fel, a maga előnyeivel, hátrányaival együtt. A nevelésről sajnos nem szól a fáma, bár az iskolák esetében ezt nagyon nehéz lenne különválasztani. Attól függetlenül, hogy nem járunk a hagyományos téglafallal kerített tantermekbe, mi a nevelési feladatainkat sem szeretnénk elhanyagolni. Most mellőzve mindenféle szakszöveget (célt, módszert, indokot, stb.), az alábbi kéréssel fordulunk Hozzátok.

Április 11, Költészet napja. Az írott szöveg, s pláne a vers virágkoráról nem nagyon beszélhetünk mostaniban. Viszont iskolánkban hosszú-hosszú évek óta az átlagosnál komolyabban vesszük e jeles napot. Ezen idén sem szeretnénk változtatni. Azzal a kéréssel fordulunk hozzátok, hogy ha kezdeményezésünkkel egyetértetek, küldjétek át nekünk kedvenc verseteket. (Határidő: április 10. 18 óra - bocsánat érte, de ma éjszaka jött az ötlet) S ami extra kérés: pár sorban, pár gondolatban ajánljátok is ezt a verset. Írjátok meg, miért szeretitek! Írjátok meg, miért ez az a vers, ami (többek között) a legközelebb áll hozzátok!

Reméljük, sokan elfogadjátok felkérésünket és válaszoltok levelünkre! Megtiszteltetés lenne számunkra! Április 10-én este, éjjel ebből készítünk egy összeállítást, melyet április 11-én reggel, a Költészet napja alkalmából közzé teszünk iskolánk honlapján. Ha valaki linket szeretne küldeni, azt is örömmel fogadjuk. Közzé tesszük, megosztjuk diákjainkkal, szüleikkel és minden érdeklődővel.

Közreműködésetek előre is köszönöm!

Jó egészséget, áldott ünnepet kívánok Mindenkinek! Üdvözlettel:

 

Sajtos József

Seregélyesi Baptista Általános Iskola

 

Seregélyes, 2020. április 8.”

 

 

Versküldő kollégáink, partnereink, barátaink:

 

Kozma Imre és családja

dr. Heidl Beáta

Stanicsek Szilvia

Törökné Altrichter Andrea

Wéningerné Bognár Krisztina

dr. Steiner József

Gyebnár Éva

dr. Szabó Csaba

Molnár László

Galambosné Halbauer Judit

Mártonné Máthé Kinga

Szűcs Cecília

Dolnay Brigitta

Farkas Júlia

Bartokos Tamás

Dévai Nagy Kamilla

Hollósi Zoltán

Soós János

Nádorfi Lajos

Simon M. Veronika

Révész Lajos

Hobo

Szabó Anna

Mogyorósi Gyöngyi

Demeter Marianna

Lippainé Bihercz Ildikó

Feketéné Varga Ildikó

Ipacs László

Bozai Erika

Bondor Vince

Hack-Bokros Andrea

Karkóné Lukácsy Marianna

Kovácsné Fett Ágnes

Kovács Marianna

Kertész Andrea

Galamb Edit

Szászi Béláné

Biróné Berki Ilona

Böjte Csaba

Dés Julcsi

Farkas Csongor

Sajtos Józsefné

Kynsburg Zoltán

Buzáné Penzer Anita

Németh Imre

Novák Péter

Tárnok Ákos

Szarvas József

Szabó Balázs

Sajtos József

 

KÖSZÖNET ÉRTE!

 

 

CSATOLT DOKUMENTUMOK