Üdvözöljük iskolánk weboldalán

XXV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Az idén XXV. alkalommal rendezte meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyt a Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara. 

 

A megmérettetésre 1054 magyarországi és határon túli iskola jelentkezett.  A 17 144 versenyző közül az erdélyi, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt mintegy négyezer-négyszáz versenyző folytathatja a versenyt az 1. forduló értékelése után. Az első fordulóban iskolánk tanulói nagyszerűen szerepeltek, a nevezett 12 diákunk közül mindannyian az verseny átlaga feletti eredményt értek el.

5. évfolyam: Varga Laura, Schweighardt Vanda, Keszei Zétény, Pálinkás Zalán  

6. évfolyam: Alföldi Anna, Schweighardt Hanna, Biál Zétény

7. évfolyam: Heiter Lotti, Dömötör Lilla, Gyenge Laura, Farkas Helga, Madarász Sára.

Diákjaink közül nyolcan  a 2. fordulóba jutottak, s április 27-én újabb megmérettetés elé néznek.

Külön öröm számunkra, hogy három tanulónk  /Heiter Lotti 95,11%, Pálinkás Zalán 94,33%, Keszei Zétény 91,24% /90% feletti  teljesítményt nyújtott ezen a nívós versenyen.

A  verseny  2. fordulójába  jutott diákjaink: Pálinkás Zalán, Keszei Zétény, Alföldi Anna Biál Zétény, Heiter Lotti, Madarász Sára Farkas Helga, Dömötör Lilla.
 

Gratulálunk a résztvevők teljesítményéhez, a továbbjutóknak kitartó felkészülést és szép eredményeket kívánunk a következő fordulóra.

Stanicsek Szilvia

munkaközösség-vezető

GALÉRIA