Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Seregélyesi diák a Kazinczy-verseny országos döntőjén

A Székesfehérvári István Király Általános Iskolában tartott területi döntőből Gyenge Laura iskolánk 8. évfolyamos tanulója jutott be a március 30. és április 1. között Balatonbogláron megrendezett Szép magyar beszéd dunántúli döntőjébe.

Az országos verseny résztvevőinek egy – a forduló rendezői által kijelölt – kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott esszé-vagy tanulmányrészletet kellett bemutatniuk a vetélkedés során.

A bírálóbizottság tagjai között televíziós, rádiós szakemberek, kommunikációval, anyanyelvápolással foglalkozó nyelvészek figyelték a szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd megvalósulását a versengő diákok előadásában. A zsűri elnöke Szakonyi Károly a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, drámaíró, dramaturg, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja volt.

A versenyzőket Kerekes Barnabás a Kazinczy-díj Alapítvány elnökhelyettese, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, a Szóról – szóval című rádióműsor szerkesztője értékelte a megmérettetés után.

Gyenge Laura szabadon választott és kötelező esszéjét is kiválóan adta elő. A Kazinczy-jelvény bronz fokozatában részesült.

Szeretettel gratulálunk eredményéhez!