Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Triáda matematika verseny

Az idei tanévben (a Covid miatti kényszerkihagyás után) végre újra megrendezhette az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium a Triáda matematika versenyt, melyre a mi iskolánk is meghívást kapott.

Intézményünket ezúttal 4 felsős diák képviselte. Izgatottan utaztunk március 29-én Agárdra, hogy versenybe szálljanak a Velencei-tó környékén fekvő iskolákból jövő diákokkal.

A Triáda egy komplex matematikaverseny. A feladatok közt szerepelnek igen furfangos IGAZ-HAMIS állítások, kidolgozandó szöveges feladatok és olyan gondolkodtató feladatok, melyeknél több válasz közül kell az egyetlen helyeset megjelölni. Az értékelést izgalmassá teszi, hogy a rossz válaszokért pontlevonás jár. Így alaposan át kell gondolni, hogy valóban csak a helyes megoldások kerüljenek a lapra.

Diákjaink derekasan helytálltak a népes mezőnyben. Rangidős versenyzőnk, Tausz Dávid 8.b osztályos tanuló meghívást kapott az április 5-én megtartott Chernel-gálára, ahol a diákok hangszeres produkciókat, táncokat mutattak be és ahol a Triáda díjátadója is lezajlott. Ide csak évfolyamonként az első 3 helyezettet hívták meg. Nagy örömünkre Dávid az előkelő 2. helyet szerezte meg.

Eredményéhez ezúttal is gratulálunk. Középiskolai tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

 

GALÉRIA