Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Bronzérmes magyar bajnokok

Bár a vírus sok mindent felborított, s a nyugodt felkészülésünket is akadályozta, de amint lehetőséget kaptak a leigazolt tollaslabdaversenyzőink, keményen dolgoztak, s versenyeztek.

Ennek eredményeképpen az U13-as korosztályban Fánczi Áron egyéniben és fiú párosban is a dobogó harmadik fokára állhatott a Magyar Bajnokságon. Az U15-ös lányaink idősebbekkel is játszva párosban szintén bronzérmesek lettek az OB-én. A legszebb eredményt idén az U17-es korosztályban versenyző Szalai Kíra Leila érte el. Ugyan a párja, Kustán Kata sérülés miatt nem tudott részt venni az OB-én, így helyette Takács Tündével indult, s csak a döntőben kaptak ki, de ott is csak hosszabbításban. Így ezüstéremmel térhetett haza.

Kustán Kata sérülése miatt nem tudta megvédeni Magyar Bajnoki címét, de egy kicsit vigasztalódhatott, ugyanis az előző tanévi, azaz nyolcadik osztályos tanulmányi eredménye és az U17-es OB-én egyéniben elér harmadik helyének és Szalai Kírával elért bajnoki címének köszönhetően megkapta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter által aláírt Magyarország jó tanulója, jó sportolója-2020 címet. A legszorgalmasabb tollasozóink közül meghívták a válogatott keretbe: Fánczi Áront U13, Gyenge Laurát és Pinke Annát U15, valamint Kustán Katát és Szalai Kíra Leilát U17. Ők a nyáron a válogatott keretek edzőtáboraiban folytatják a felkészülést.

 

Gratulálunk nekik és nagyon sok sikert kívánunk a továbbiakban.

Karkóné Lukácsy Marianna

testnevelő, tollaslabdaedző

GALÉRIA