Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Koronavírus - távoktatás és egyéb információk.

Kedves Szülők!

A módosított Covid-19 Intézkedési terv EMMI iránymutatás alapján történő módosításáról szeretném Önöket tájékoztatni.

 

Az EMMI 2022. január 14-én kelt köznevelési intézményekre vonatkozó új járványügyi eljárásrendről szóló tájékoztatója szerint jelenleg visszavonásig vagy módosításig az alábbi protokoll az iránymutató:

 • Amennyiben egy iskolai tanuló esetében Covid-fertőzés igazolódik, a fertőzött tanuló a járványügyi protokollnak megfelelően (VIII/2769-1/2022/KOHAT, 2022. január 14.) 7 nap karanténba kerül. A járványügyi megfigyelés 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek.
 • Három napi tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés feloldható és a tanuló visszatérhet az intézménybe.
 • Az érintett osztályban, tanulócsoportban folytatódik a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás azon tanulók számára, akik oltottak.
 • A fertőzöttel kontaktszemélynek minősülő, nem oltott tanulók 5 napra karanténba kerülnek, számukra ezen idő alatt az intézmény gondoskodik az előrehaladáshoz szükséges információk (tananyag) megküldéséről. A diákok ezen idő alatt a Kréta rendszer szerint „üres jelenlétbe” kerülnek, vagyis esetükben egyéb igazolásra nincs szükség, de a kiküldött tananyaggal kötelesek haladni, kötelesek azt elsajátítani.
 • A fenti esetekben a fenti utasítás értelmében az intézmény saját hatáskörben illetve az NNK útmutatása szerint jár el.
 • Az intézmény a diákok és az iskolai dolgozók esetében a tudomására jutott fertőzéseket köteles az NNK részére bejelenteni.

Intézményünk a Covid-problémák hatékony megoldása érdekében továbbra is együtt dolgozik az iskolaorvossal, az iskolai védőnővel, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járási Hivatalával és minden olyan szervvel, közösséggel mely a fenti célt szolgálja. E munkánkban kérjük a szülők aktív, őszinte közreműködését is! Megértésüket, aktív közreműködésüket köszönjük!

Az idézett iránymutatás szerint átdolgozott Covid-19 Intézkedési terv 2022. január 18-án felkerül iskolánk honlapjára is.

Jó egészséget, türelmet, kitartást kívánok Mindenkinek!

Seregélyes, 2022. január 17.

                                                                                                  Sajtos József

                                                                                                       igazgató

 

 

 

Kedves Szülők!

Tegnap, azaz 2021. március 27-én, szombaton megjelent a  Kormány 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelete. (Magyar Közlöny: file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/MK_21_051-1.pdf)
Ennek értelmében az oktatási intézmények 2021. április 19-től állnak vissza a „jelenléti oktatásra”, vagyis a dolgok mostani állása szerint ettől a dátumtól kezdve járunk újra iskolába.
A tavaszi szünet 2021. április 1-től április 6-ig tart. A szünet időszakának kivételével a gyermekfelügyelet a megszokott rend szerint folytatódik.
A szüneten kívüli időszakra a tananyagokat a megszokott módon továbbítjuk, az online órák, amennyiben külön jelzés nem érkezik, a megszokott órarend szerint kerülnek megtartásra.
Kérem Önöket, hogy a heti tananyagokkal és az egyéb alkalmakkor érkező leveleket figyelmesen olvassák el, így több kellemetlenség, félreértés elkerülhetővé válik!
Ha bármilyen kérdés, probléma adódna, keressenek! Elérhetőségem változatlan: Mozanapló, illetve  a 06/20-4784296-os telefonszám.
Kitartást és jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel:
Sajtos József Tibor

 

Kedves Szülők!

Valószínűleg értesültek róla, hogy a kormány döntése értelmében 2021. március 8-tól április 7-ig az óvodák és az iskolák bezárásra kerültek. (Holnap, pénteken még jövünk iskolába.)
A részletekről, amint lesz információm, tájékoztatni fogom Önöket.
Kérem, ha kérdésük adódna, keressenek!
Jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Üdvözlettel:
Sajtos József Tibor 2021. 03. 04. 

 

Kedves Szülők!

A Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával és Dr. Horváth Tibor gyermekorvossal történt egyeztetést követően tájékoztatom Önöket, hogy előzetes terveinknek megfelelően holnap, azaz 2021. február 25-én, csütörtökön iskolában, normál tanrend szerint folytatódik az oktatás.
Bár betegek még vannak, de az elvégzett tesztek negatív eredményt hoztak, így megkezdhetjük a tanítást.
Mindannyiunk érdekében kérem, hogy iskolába csak teljesen EGÉSZSÉGES gyermekeket engedjenek!
A távoktatás előtt beteg, de már gyógyult tanulóink az orvosi igazolást hozzák magukkal!
További jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Sajtos József, igazgató 2021. 02. 24. 

 

Kedves Szülők!

Sajnos újabb rossz hírrel szolgálhatok. A felső tagozaton is folyamatosan emelkedik a megbetegedések száma. A Fenntartóval, a Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával és Dr. Horváth Tibor gyermekorvossal történt egyeztetést követően 2021. február 22-től február 24-ig távoktatást rendelek el a teljes iskolára, vagyis az 1-8. évfolyamra. Jelenlegi helyzetben az első kontakt tanítási nap 2021. február 25-én, csütörtökön lesz.

A fenti időszakban KIZÁRÓLAG egészséges, tünetmentes gyermekek részére felügyeletet és igény esetén étkezést biztosítunk. Kérek minden szülőt, hogy a felügyeleti és az étkezési igénnyel kapcsolatban (MINDEN esetben, tehát nemleges válasz esetén is!) legkésőbb 2021. február 20. (szombat) este 18 óráig jelezzék gyermekük osztályfőnökének! Felügyeleti igény esetén az időtartamot is jelezzék!

A tananyagot hétfőn délelőtt az osztályfőnökök fogják a Mozanaplón keresztül kiküldeni. A felső tagozaton egyes tantárgyakból a Teams felületen lesznek óráik. Ezek időpontjáról vasárnap estig a Mozanaplón keresztül küldünk tájékoztatást.

Házi feladatokat most nem kell visszaküldeni!

Felhívom a figyelmet arra, hogy a távoktatás minden diákunkra vonatkozik!

Kérem, ha bármilyen probléma adódna, keressenek!

Köszönöm megértésüket és együttműködésüket!

Jó egészséget kívánok Mindenkinek!

 

Üdvözlettel:

Sajtos József, igazgató

 2021. 02. 19.  

 

 

Kedves Szülők!

 2020. 11. 09. 

Az elmúlt héten több kérdést kaptunk telefonon vagy írásban az iskolai hiányzásokkal kapcsolatban. A mai naptól kezdve a vírushelyzet normalizálódásáig naponta közzé tesszük az iskola hiányzási adatait. Kérem, ha bármilyen kérdés, észrevétel, javaslat merülne fel Önökben a hiányzással, a kialakult helyzettel kapcsolatban, keressenek, írjanak a Mozanaplón keresztül!

Jó egészséget kívánok Mindenkinek!

                                                                                       Sajtos József

                                                                                           igazgató

 

 

KÖZLEMÉNY

Kedves Szülők! Tisztelt Seregélyesiek!

Iskolánkban, a Seregélyesi Baptista Általános Iskolában igazoltan is megjelent a koronavírus. Az elmúlt napokban igazolt Covid-19 fertőzés miatt egy pedagógus, míg családi érintettség miatt szintén egy pedagógus került hatósági karanténba. A kialakult helyzetről az előírásoknak megfelelően Önkormányzatot, a Fenntartót, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a megyei Népegészségügyi Központ illetékeseit is tájékoztattuk. A fertőzés miatt az Intézményben különleges eljárást nem kellett kezdeményezni, mivel az érintettek az őszi szünet eleje óta nem voltak iskolai közösségben. Az oktatás a továbbiakban is a normál munkarend szerint folytatódik.

Az intézményben augusztus vége óta folyamatos a fertőtlenítés. A szigorú járványügyi biztonsági protokollokat és a minisztérium által kiadott iránymutatásokat továbbra is követi az intézmény.

Kiegészítő védelemként a napokban érkezett meg iskolánkba a 10 darab UV mobil légfertőtlenítő berendezés, valamint a párátlanító berendezés is. Ezzel is a gyerekek, az iskolai dolgozók egészségének megőrzését szolgáljuk.

Kérjük Önöket, a fertőzésveszély csökkentése érdekében fokozottan tartsák be, tartassák be gyermekeikkel, családtagjaikkal is a járványügyi előírásokat!

Köszönjük aktív, felelős együttműködésüket!

 

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI vezetősége

 

 

 

Szülői tájékoztató a koronavírus járványügyi készenlét alatti eljárásrendről

Kivonat a Seregélyesi Baptista Általános Iskola  és AMI járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendből

 

 1. Kire vonatkozik az eljárásrend? Mindenkire, aki a Seregélyesi Baptista Általános Iskolával közvetlen kapcsolatban áll: diákokra, szülőkre, iskolánk valamennyi dolgozójára, partnereire.
 2. 2.      Az iskolába történő belépés szabályai:

-        Az intézmény területére csak egészséges diákok és egészséges iskolai dolgozók léphetnek be.

-        Belépéskor kötelező a vírusölő fertőtlenítőszer használata, mely minden bejárat mellett megtalálható.

-        Az osztálytermekben ajánlott, de a közösségi helyiségekben (folyosók, aulák, mosdók, büfé) az alsó tagozatos diákok kivételével kötelező a maszk viselése.

-        Az iskola területére az oktatási folyamatban résztvevőkön, valamint szolgáltatókon kívül senki sem léphet be.

 1. 3.      Milyen óvintézkedéseket tett az iskola a gyerekek, dolgozók biztonsága érdekében?

-        A tanév megkezdése előtt teljes körű fertőtlenítést hajtottunk végre az iskola épületében.

-        11 helyre automata vírusölő fertőtlenítőszer adagolót helyeztünk ki.

-        Naponta több alkalommal fertőtlenítjük az érintésnek leginkább kitett felületeket (kilincsek, korlátok, asztalok, padok, csaptelepek, WC lehúzók, kapcsolók, billentyűzetek, sportszerek), valamint fertőtlenítjük a padlózatot és a mosható felületeket.

-        Elegendő mennyiségben folyékony szappant és papírtörlőt biztosítunk a mosdókban.

-        Korlátoztuk az iskola épületébe történő belépési lehetőséget.

-        A közösségi tereken bevezettük a szájmaszk használatát.

-        A zsúfoltság elkerülése érdekében több bejáratot használunk és szabadtéri tantermeket alakítottunk ki.

-        Az alsó tagozaton folyamatban van a kézmosási lehetőségek bővítése.

-        Tájékoztattuk a gyerekeket a koronavírus elleni védekezés lényegéről, a fertőtlenítés, a kézmosás és a maszkhasználat fontosságáról. Felhívtuk a figyelmüket a társaiktól való biztonságos távolságtartásra, a köhögés, tüsszentés etikettjére.

 1. 4.      Mit tehetnek a gyerekek a saját és társaik biztonsága érdekében?

-        Betartják a védelmi intézkedéseket, utasításokat.

-        Kerülik a baráti öleléseket, kézfogásokat.

-        Hiánytalan felszereléssel jönnek iskolába, így elkerülik a „kölcsön kérés” helyzetét.

-        Nem adják kölcsön saját használati eszközeiket senkinek sem.

-        Köhögés, tüsszentés esetén papír zsebkendőt használnak.

-        A kijelölt helyeken (közösségi terek, autóbusz, stb.) maszkot használnak.

-        Rendszeresen használják az iskolában kihelyezett vírusölő kézfertőtlenítőt, valamint a gyakori kézmosásról sem feledkeznek meg.

-        Egyéni tisztasági csomagot hoznak magukkal, mely tartalmazza a szappan, kézfertőtlenítő mellett a szükséges mennyiségű papír zsebkendőt is.

-        Tisztán tartják saját magukat és iskolai környezetüket is.

 1. 5.      Mit tehetnek a szülők a gyerekek biztonsága érdekében?

-        Betartják az iskola biztonsági előírásait.

-        Nem léphetnek be az iskola területére.

-        Nem csoportosulnak az iskola előtti területeken, betartják a biztonságos távolságot.

-        Beteg gyermeküket nem engedik, nem küldik el az iskolába.

-        Légúti és hasmenéses panaszok, láz esetén azonnal felkeresik/értesítik háziorvosukat, gyermekorvosukat.

-        Betartják az orvos utasításait.

-        Rendszeresen felhívják gyermekük figyelmét a fertőtlenítés, a kézmosás és a szájmaszk viselésének fontosságára.

-        Rendszeresen ellenőrzik, van-e gyermeküknél megfelelő mennyiségű papír zsebkendő.

-        Rendszeresen ellenőrzik gyermekük felszerelését, ezáltal elkerülhetik más gyermekek eszközeinek a használatát.

-        Egyéni tisztasági csomagot állítanak össze gyermekük részére.

-        A büfé előtti sorban állás elkerülése végett tízórait, uzsonnát, italt csomagol gyermekének, vagy a büfében egy hétre előre megrendeli gyermeke tízóraiját.

 1. 6.      Szülőként mit tegyek, ha betegség tüneteit észlelem gyermekemen?

-        A Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjének megfelelően azonnal orvoshozfordulok segítségért.

-        Betartom be az orvos utasításait.

-        Koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés esetén azonnal tájékoztatom az iskolát.

-        Tudomásul veszem, hogy gyermekem bármilyen betegség esetén csak gyermekorvosi, kezelőorvosi igazolással vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az iskolába.

-        Amennyiben gyermekem hatósági házi karanténba került, ezt követően csak a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozat birtokában mehet újra iskolába.

 1. 7.      Mit tegyen a szülő, ha koronavírusos a velük egy háztartásban élő hozzátartozó?

-        Gyermekét két hétre tartsa házi karanténban!

-        Ha a koronavírus tüneteit észleli gyermekén, azonnal orvoshoz fordul.

-        A házi karantén tényét haladéktalanul jelzi az iskolának.

 1. 8.      Hol tájékozódhatnak a szülők a koronavírussal kapcsolatban?

Nyomatékosan kérjük a szülőket, hogy csak biztonságos és megbízható hírforrásokon keresztül tájékozódjanak a koronavírus-helyzettel kapcsolatban!

-        www.kormany.hu

-        www.oktatas.hu

-        www.koronavirus.gov.hu

-        www.baptistaoktatas.hu

-        www.seregelyes.baptistaoktatas.hu

-        Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI facebook oldala

-        Mozanapló

 

Kedves Szülők!

Kérem Önöket, hogy egymásban megbízva, betartva a szükséges intézkedéseket vigyázzunk közösen a gyerekek és egymás egészségére!

Seregélyes, 2020. szeptember 8.

                                                                                                 Sajtos József

                                                                                                     igazgató

 

 

Covid-19 – Intézkedési terv a Seregélyesi Baptista Általános Iskolában

2020/2021-es tanév

Jelen protokoll az EMMI által kiadott iránymutatás alapján készült

 

A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT ALATT ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND

 

 1. 1.     Felkészülés a nevelési évre, tanévkezdésre

 

1.1  A tanév megkezdése előtt az intézmény teljes területén alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítést kell tartani. A munka végrehajtásáért és az ellenőrzésért az intézmény igazgatója felel.

1.2  A fertőtlenítő takarítást az 1. számú mellékletben szereplő Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlása szerint végezzük.

1.3  Az iskola vezetősége rendszeresen figyeli az Oktatási Hivatal honlapján a „Tanévnyitó 2020” címen kialakított aloldalt, a www.kormany.hu, a www.oktatas.hu oldalakat, valamint a fenntartónk, a Baptista Szeretetszolgálat EJSz hivatalos honlapját (www.baptistaoktatas.hu), levelezési oldalát.

 

 1. 2.     Az intézmények látogatása, rendezvények, kirándulások

 

2.1  Az intézményt csak egészséges, koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatos tüneteket nem mutató tanuló, dolgozó (pedagógus, pedagógiai munkát segítő dolgozó, adminisztratív és technikai dolgozó) látogathatja. Ugyanez vonatkozik az intézmény valamennyi külső szerződött együttműködő partnerére és a szolgáltatókra is. Azok a szülők, akik gyermeküknél tüneteket észlelnek, az NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak gyermekük orvosi vizsgálatáról. A szülő köteles értesíteni az iskolát, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazoltfertőzés van.

Az a tanuló, vagy iskolai dolgozó, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozat bemutatása szükséges.

2.2  A fenti cél érdekében a tanév elején minden diák szülőjének, gondviselőjének, valamint minden dolgozónak „Egészségügyi nyilatkozatot” kell kitöltenie. (2., 3. melléklet)

2.3  A tanévnyitó és az első tanítási nap reggele kivételével szülő, gondviselő az iskola területére nem léphet.

2.4  Az iskolai autóbuszjáratokon valamint a KNyKK járatain a maszk viselése kötelező.

2.5  Tanulóink számára az iskola egész területén valamint az iskola előtti területeken a csoportosulás tilos. Ugyanezt ajánljuk az iskolán kívüli közösségi terekre is.

2.6  Az iskola épületébe való belépést követően ajánlott az iskola bejáratainál elhelyezett vírusölő kézfertőtlenítő használata.

2.7  Az osztálytermekben amennyiben megoldható, a tanulók úgy foglaljanak helyet, hogy közöttük a lehető legnagyobb távolság alakuljon ki.

2.8  Az osztálytermek nagyobb zsúfoltságát szabadtéri „tantermek” kialakításával is csökkentjük. Javasolt ezek egyeztetésen alapuló használata.

2.9  Az osztálytermekből bútorzat csak az iskola vezetésének tudtával, hozzájárulásával helyezhető ki, de ilyen esetben szem előtt kell tartani a menekülési útvonalak áteresztőképességének megtartását is.

2.10                  A járványügyi készenlét idején az intézmény zárt közösségi terein (aulák, folyosók, büfé) is törekedni kell a lehető legnagyobb személyes távolság megtartásra. Ugyanez vonatkozik az iskolai mosdókra is.

2.11                  Az iskolai büfét csak iskolánk tanulója, dolgozója látogathatja lehetőleg naponta maximum egy alkalommal. A fertőzésveszély csökkentése érdekében ajánlott az otthonról hozott tízórai, uzsonna és ital fogyasztása.

2.12                  A tantermekben, zárt közösségi tereken az intézményben való tartózkodás ideje alatt kötelező a rendszeres szellőztetés. Felelős: technikai személyzet, pedagógusok, hetesek.

2.13                  Az iskola tantermeiben a maszk használata nem kötelező, de ajánlott. Amennyiben az adott osztályteremben veszélyeztetett egészségi állapotú diák vagy tanár tartózkodik és igényli a maszk teljes körű használatát, a kérést mindenkinek teljesíteni kell.

2.14                  A közösségi tereken (folyosók, aulák, büfé) a maszk használata az alsós diákok kivételével mindenki számára kötelező.

2.15                  A testnevelés órákat az időjárás függvényében lehetőleg szabadtéren kell megtartani. Tartózkodni kell a személyi kontaktust megkövetelő feladatoktól. Felelős: testnevelést tanító kollégák, testnevelők, edzők.

2.16                  A megfelelő védőtávolság betartására az öltözőkben is törekedni kell.

2.17                  A tornacsarnok és a táncterem bérlői az eddig megkötött szerződések értelmében az alábbi kitételekkel látogathatják az intézményt:

-        Csak és kizárólag a sportfoglalkozáson részt vevő Bérlők jöhetnek be a sportcsarnokba, táncterembe. Kísérők az épületben nem tartózkodhatnak!

-        Jelen eljárásrend a Bérlőkre is vonatkozik.

-        Az intézményt csak egészséges, koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatos tüneteket nem mutató Bérlő látogathatja.

-        A Bérlők csak a számukra kijelölt helyiségeket használhatják.

-        A Bérlők távozását követően a helyiségeket fertőtleníteni kell. A Bérlőnek a fertőtlenítés költségeit fedeznie kell.

-        A bérleti szerződés a vírushelyzet változásával bármikor, azonnali hatállyal felmondható.

2.18                  Nagyobb megjelenő létszámot igénylő rendezvényt iskolánk a járványügyi készenlét alatt nem szervez.

2.19                  A készenléti időszakban iskolánk tábort nem szervez, de belföldi osztály- és tanulmányi kirándulások a járványügyi intézkedések figyelembevételével szervezhetőek. Az esetleges kirándulások tervezett programjában kerülni kell a zárt terek (pl. múzeum, színház, stb.) felkeresését, helyette a természeti környezetben megvalósuló programokat helyezzük előtérbe.

2.20                  A szülők személyes megjelenésével járó szülői értekezletet a járványügyi előírások betartásával csak az első és ötödik évfolyamon szervezünk. A szükséges információkról a többi évfolyamon legkésőbb 2020. szeptember 11-ig az osztályfőnökök írásban tájékoztatják a szülőket. A szülői értekezlet digitális platformon keresztül is megvalósítható. Fogadóóra csak kizárólag telefonos vagy online formában tartható.

 

 1. 3.     Egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítása

 

3.1  Az intézmény bejáratainál elhelyezett vírusölő hatású kézfertőtlenítő használata a diákok és a dolgozók számára is kötelező. Ezt követően naponta több alkalommal (WC használatot követően, étkezések előtt, stb.) szappanos kézmosás javasolt.

3.2  Vírusölő hatású kézfertőtlenítőt 11 helyre helyeztünk ki az intézményben. A mosdókban biztosítjuk a szappanos kézmosás feltételeit (folyékony szappan, papírtörlő).

3.3  Kiemelt figyelmet kell fordítani a személyes tisztaságra. A diákok részére javasolt a személyes tisztasági csomag használata is, mely szappant, fertőtlenítő törlőkendőt is tartalmazhat.

3.4  A személyes higiéné alapvető szabályairól a tanulókat az osztályfőnökök tájékoztatják és tanítják meg az úgynevezett köhögési etikettre. Kívánatos lenne, ha e tájékoztató feladatba a szülők is besegítenének!

3.5  Az intézményben naponta többször fertőtlenítő takarítást végzünk. Kiemelt figyelmet fordítunk a kézzel gyakran érintett felületek (asztalok, székek, ajtó- és ablakkilincsek, korlátok, villanykapcsolók, informatikai eszközök, csaptelepek, WC lehúzók, sporteszközök, stb.), valamint a padló és a mosható felületek vírusölő hatású fertőtlenítős szerrel történő megtisztítására.

3.6  Az informatika tanteremben a billentyűzet és az egér naponta többször kerül fertőtlenítésre. A biztonság érdekében a terembe történő belépés előtt mindenki számára kötelező a vírusölő kézfertőtlenítő használata.

3.7  A dolgozók a takarításról munkanaplót vezetnek.

3.8   A takarítást végző dolgozók részére a takarításért felelős kolléga biztosítja a felhasznált szernek megfelelő védőeszközt, amit a dolgozónak viselnie kell.

3.9  A tantermek, közösségi helyiségek ablakait az időjárás és a forgalom függvényében nyitva kell tartani. Felelős: osztályfőnökök, szaktanárok, technikai dolgozók, hetesek.

 

 1. 4.     A büfé és az étkező használatára vonatkozó szabályok

 

4.1  Fokozottan ügyelni kell a büfé és környezete tisztaságára,a  helyes és rendszeres fertőtlenítésre. A büfét üzemeltető vállalkozó és alkalmazottai kötelesek betartani a járvány megelőzésre vonatkozó szakmai ajánlásokat, valamint az iskola járványügyi készenlét alatt alkalmazandó eljárásrendjét.

4.2  Az ebédlőre, mint külön objektumra az üzemeltető járványügyi protokollja vonatkozik, melyet az iskola vezetése, az étkezést felügyelő tanárok kötelesek megismerni, s az étkezést igénybe vevő gyerekekkel megismertetni.

4.3  Fontos az étkezést megelőző szappanos kézmosás betartatása.

4.4  A büfében és az étkezőben esetleges sorban állás esetén a szükséges védőtávolságot be kell tartani.

 

 

 1. 5.     Külföldről érkező tanulókra vonatkozó szabályok

5.1A tanuló esetleges külföldi tartózkodását követő hazaérkezés után a szülő köteles az iskolavezetést tájékoztatni az alábbiakról:

-        külföldi utazás és hazaérkezés ténye,

-        a tanuló karanténba vonulásának ténye,

-        amennyiben szükséges, az elvégzett COVID teszt eredménye.

      5.2 A külföldről hazaérkezett tanuló nem léphet az intézmény területére addig, amíg negatív teszteredmények a rendelkezésére nem állnak.

5.3 Az intézményünkbe külföldről érkező új tanuló Magyarországra való belépése az aktuális szabályok alapján lehetséges.

 

 1. 6.     Iskolai egészségügyi ellátás szabályai

6.1  Az iskolai szűrővizsgálatok és az iskola-egészségügyi ellátás során az egyéb egészségügyi ellátásra vonatkozó szabályokat szükséges betartani. Ennek megfelelően, amennyiben az egészségügyi ellátás korlátozásának elrendelésére nem kerül sor, a szűrővizsgálatokat, és egyéb feladatokat maradéktalanul el kell végezni.

6.2  A járványügyi készültség időszakában az iskola-egészségügyi ellátás védőnői vonatkozásban az iskola-egészségügyi ellátásról szóló 26/1997. (IX.3.) NM rendelet 3. sz. melléklete, az egyeztetett munkaterv, az oktatási intézményekre vonatkozó, valamint a járványügyi helyzetnek megfelelő eljárásrend alapján történik, mely feltételezi a pedagógus, a védőnő, az iskolaorvos és a tanuló folyamatos együttműködését.

6.3  A személyes találkozást igénylő teendők esetében – védőnői szűrővizsgálatok, tisztasági vizsgálatok, védőoltások, védőnői fogadóóra – a feladatok elvégzése a fenti járványügyi óvintézkedések (személyi higiéné, a használt eszközök fertőtlenítése, szellőztetés, zsúfoltság kerülése, maszkhasználat) figyelembevételével történik. A megfelelő szervezéssel (időbeli ütemezés, pontos időpont megadásával) az eltérő osztályokban tanulók közötti találkozások számát csökkenteni kell.

6.4  Az egészségügyi ellátás során be kell tartani az infekciókontroll szabályokat (a koronavírustól függetlenül is), különös tekintettel az új koronavírus járvánnyal kapcsolatban az NNK által kiadott, a járványügyi és infekciókontroll szabályokat tartalmazó Eljárásrendben részletezett utasításokat. A szűrővizsgálatok helyszínén (iskolaorvosi rendelő/védőnői szoba/szűrővizsgálati helyiség, védőnői tanácsadó) biztosítani kell a szappanos kézmosás és a kézfertőtlenítés lehetőségét, gondoskodni kell a fertőtlenítőszeres takarításról és a gyakori szellőztetésről.

6.5  Amennyiben az egészségügyi ellátás során a gyermeknél fertőzés tünetei észlelhetők, jelen tájékoztató „Teendők beteg személy esetén” pontja szerinti intézkedések megtétele szükséges, mely egyidejűleg kiegészítendő a vizsgálatok felfüggesztésével, a helyiség és az eszközök fertőtlenítésével, a helyiség és az eszközök fertőtlenítésével és alapos szellőztetéssel.

 

 1. 7.     A tanulói hiányzások kezelése

7.1  Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.

7.2   Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.

7.3   A gyermek, a tanuló távolmaradásával kapcsolatos valamennyi szabály a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletben foglaltak szerint érvényes, azok betartása szerint szükséges eljárni.

 

 1. 8.     Teendő beteg személy esetén

8.1  Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az iskola-egészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülő/gondviselő értesítéséről is gondoskodni kell, akinek a figyelmét fel kell hívni arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.

8.2  A beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező.

8.3  Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozó kerüljön értesítésre. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket.

8.4  A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézménynek el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.

8.5  Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

8.6  Amennyiben a gyermekkel egy háztartásban élő hozzátartozó esetében igazolódik be a koronavírus fertőzés, a tanulónak két hétig otthon kell maradnia.

8.7  Amennyiben a gyermeknél jelentkeznek koronavírus fertőzésre is jellemző tünetek (láz, száraz köhögés, hasmenés, stb.), azonnal jelentkeznie kell gyermekorvosánál. Iskolalátogatási lehetőségéről a gyermekorvos dönt.

8.8  Az iskolában betegségi tüneteket mutató diák, dolgozó nem tartózkodhat. Gyermek esetében azonnal értesíteni kell a szülőt. A szülő megérkezéséig gondoskodni kell a gyermek elkülönítéséről. Elkülönítésre kijelölt helyiség: orvosi szoba előtere. A helyiséget a gyermek távozása után fertőtleníteni kell! A felügyeletet a pedagógiai asszisztens biztosítja.

 

 1. 9.     Intézkedések intézményi fertőzés esetén

 

9.1  Annak érdekében, hogy szükség esetén iskolánk felkészült legyen a munkarend átalakítására, a nevelőtestületnek ki kell dolgoznia az intézmény veszélyhelyzeti és digitális oktatási protokollját és bevezetésére fel kell készülnie. Ehhez az Oktatási Hivatal honlapján közzétételre kerülő módszertani ajánlást, valamint Fenntartónk ajánlásait vesszük alapul.

9.2  Az NNK - a területi népegészségügyi hatóság, azaz a Megyei/Fővárosi Kormányhivatal népegészség-ügyi feladatkörben eljáró járási/kerületi hivatala által elvégzett járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás eredménye alapján - az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságát tájékoztatja azon köznevelési intézmények, illetve feladat ellátási helyek alapadatairól, amelyekről bebizonyosodik, hogy az intézménnyel jogviszonyban álló tanuló, pedagógus vagy egyéb személy tesztje koronavírus-pozitív.

9.3  Az adatok alapján az EMMI és az NNK közösen megvizsgálja, hogy szükséges-e elrendelni az intézményben más munkarendet. Az intézményben a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről az Operatív Törzs dönt. Az intézmény a jogszabályok alapján arra jogosult szervtől haladéktalanul tájékoztatást kap a döntésről. Az átállást okozó állapot megszűnése után az intézmény jelzést kap arra, hogy térjen vissza a normál munkarend szerinti oktatás folytatására. A további népegészségügyi döntéseket az NNK és az érintett szervezetek hozzák meg és hajtják végre.

9.4  A tantermen kívüli, digitális munkarendben a nevelés-oktatás, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában – elsősorban digitális eszközök alkalmazásával – történik. A tanulók a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelését követő naptól az iskolát oktatási célból nem látogathatják.

9.5  Amennyiben egy nevelési-oktatási intézményben átmenetileg elrendelésre kerül a tantermen kívüli, digitális munkarend, a gyermekfelügyeletet az érintett intézményben meg kell szervezni a szülők támogatása érdekében. Amennyiben az intézményben objektív okokból nem szervezhető meg a gyermekfelügyelet, arról a tankerületi központ gondoskodik.

9.6  A gyermekfelügyelet során a gyermekétkeztetési feladat ellátójának változatlanul biztosítania kell a gyermekétkeztetést.

 

 

 1. 10.  Kommunikáció

 

10.1                  Nyomatékosan kérjük a szülőket és a dolgozókat, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak, és ennek fontosságára hívják fel az iskola közösségéhez tartozók figyelmét. Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas.hu felületein kell követni.

10.2                  Az iskolánk a vírusveszéllyel kapcsolatos információkat az iskola honlapján (www.seregelyes.baptistaoktatas.hu), a intézmény facebook oldalán és a Mozanapló levelezésében teszi közzé.

10.3                  Az iskola diákjait szóbeli hirdetésekkel, osztályfőnöki megbeszélésekkel és faliújság útján tájékoztatjuk.

 

 

 

 

 

 

Seregélyes, 2020. augusztus 31.

 

                                                                                  Sajtos József

                                                                                       igazgató

 

 

 

 

 

 

 

 1. számú melléklet

A nevelési év/tanév kezdete előtti takarítással kapcsolatos feladatok

A tanítás megkezdése előtti alapos mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítás során a padló és felülettisztításon túl a nagytakarítás lehetőség szerint terjedjen ki az alábbiakra:

 • felesleges, használaton kívüli tárgyak összegyűjtése, elszállítása;
 • ajtók, faburkolatok, lambériák, szekrények, székek, padok, asztalok, egyéb bútorok vegyszeres tisztítására;
 • padló és játszószőnyegek, egyéb textília tisztítására;
 • játékok, sporteszközök tisztítására;
 • radiátorok, csövek lemosására;
 • ablakok, üvegfelületek tisztítására;
 • szemétgyűjtők tisztítására, fertőtlenítésére;
 • képek, tablók, világítótestek portalanítására;
 • pókhálók eltávolítására;
 • rovar- és rágcsálóirtásra;
 • csaptelepek óvatos, lehetőség szerint fröccsenés mentes megnyitása, kb. 10 perces folyatása azért, hogy a hosszú ideig nem használt vízvezetékből a pangó víz kifolyjon.

A nagytakarítást követően annak intézményvezetői, vagy az általa megbízott személy általi visszaellenőrzése indokolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. számú melléklet

Szülői nyilatkozat gyermekük és a velük egy háztartásban élő hozzátartozók COVID-19 érintettségével kapcsolatban

 

Intézmény neve: Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI

Intézmény címe: 8111. Seregélyes, Fő u. 201.

OM azonosító: 202907

-        a továbbiakban: Intézmény

 

Tanuló neve:………………………………………………………………………………………..

Születési helye, ideje:………………………………………………………………………………

Anyja születési neve:……………………………………………………………………………….

Lakcíme/tartózkodási helye:……………………………………………………………………….

Oktatási azonosító száma:………………………………………………………………………….

Törvényes képviselő neve: ………………………………………………………………………..

-        a továbbiakban: tanuló

 

Alulírott ………....................................................(szülő neve) jelen okirat aláírásával nyilatkozom, hogy ……………………………………………..nevű ………….(osztály), gyermekem esetében, aki az Intézmény tanulója  , hogy (kérjük, „X” jellel jelölje válaszát)

állítás

IGEN

NEM

nála új koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedést igazoltak

 

 

nála új koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedés, fertőzés gyanúját megállapították

 

 

a koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedéssel összefüggésben járványügyi intézkedés hatálya (karantén) alatt áll

 

 

gyermekével egy háztartásban élő személynél új koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedést igazoltak

 

 

gyermekének léteznek az alábbi panaszai: torokfájás, köhögés, láz, hidegrázás, légszomj, nehézlégzés, fulladás (Amennyiben az „IGEN” választ jelöli meg, a felsorolásban aláhúzással jelölje! Tartós légúti betegséggel rendelkezők kivételével)

 

 

A tanulóval egy háztartásban élő személy esetében az alábbi panaszok fennállnak: torokfájás, köhögés, láz, hidegrázás, légszomj, nehézlégzés, fulladás. (Amennyiben az „IGEN” választ jelöli meg, a felsorolásban aláhúzással jelölje! Tartós légúti betegséggel rendelkezők kivételével)

 

 

Gyermekem az elmúlt 14 napban járt külföldön

 

 

 

Ha igen, hol, melyik országban?

 

 

Gyermekemmel egy háztartásban élő hozzátartozó járt külföldön

 

 

 

Ha igen, hol, melyik országban?

 

 

 

 

 

Tudomásul veszem és vállalom, hogy amennyiben a későbbiekben a fentebb leírt bármely körülmény gyermekemmel vagy a vele egy háztartásban élő hozzátartozójával kapcsolatban felmerül, azt haladéktalanul, az Intézmény tudomására hozom.

 

Amennyiben gyermeke tartós légúti betegséggel rendelkezik, kérjük, az ezt igazoló szakorvosi véleményt (másolatot) haladéktalanul, de legkésőbb 2020. szeptember 7-ig juttassa el az Intézmény részére!

 

Kelt: ……………………………..  2020. év ……………… hó ……. nap

 

 

……………………………………….

aláírás

(szülő)

 

Adatkezelési hozzájárulás

 

Az Intézmény kijelenti és magára nézve kötelező jelleggel vállalja, hogy a rendelkezésre bocsátott adatokat csak nevezett diák osztályfőnöke, az intézményvezető és az iskolaorvos ismeri meg.

 

Alulírott ………............................................ (szülő neve) tudomásul veszem, hogy jelen dokumentum kitöltése az Intézmény hatósági előírásokba és ajánlásokba foglalt koronavírus elleni védekezési intézkedéseinek kialakítása és betartása miatt szükséges.

 

Hozzájárulok, hogy az Intézmény a fenti célok érdekében a jelen nyilatkozatban leírt személyes adataimat kezelje.

 

Önnek, mint érintett személynek joga van kérelmezni az adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint joga van az adathordozhatósághoz.

Joga van a hozzájárulása bármely időpontban történő visszavonásához, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Joga van a felügyeleti hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) panaszt benyújtani.

További információk az Intézmény Adatkezelési tájékoztatójában olvashatóak.

A fenti információkat és tájékoztatást tudomásul vettem, fent megadott személyes adataim előbbiekben megjelölt célú kezeléséhez önkéntesen, minden külső befolyás nélkül beleegyezésemet adom.

 

 

Kelt: ……………………………..  2020. év ……………… hó ……. nap

 

 

……………………………………….

aláírás

(szülő)

 

3. számú melléklet

Alkalmazotti nyilatkozat saját és a vele egy háztartásban élő hozzátartozók COVID-19 érintettségével kapcsolatban

 

 

Intézmény neve: Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI

Intézmény címe: 8111. Seregélyes, Fő u. 201.

OM azonosító: 202907

-        a továbbiakban: Intézmény

 

Alkalmazott neve:…………………………………………………………………………………

Munkaköre: ……………………………………………………………………………………….

Születési helye, ideje:………………………………………………………………………………

Anyja születési neve:……………………………………………………………………………….

Lakcíme/tartózkodási helye:……………………………………………………………………….

Oktatási azonosító száma:………………………………………………………………………….

-        a továbbiakban Alkalmazott

Alulírott ………....................................................(Alkalmazott neve) jelen okirat aláírásával nyilatkozom, hogy (kérjük, „X” jellel jelölje válaszát)

állítás

IGEN

NEM

esetemben új koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedést igazoltak

 

 

esetemben új koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedés, fertőzés gyanúját megállapították

 

 

a koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedéssel összefüggésben járványügyi intézkedés hatálya (karantén) alatt állok.

 

 

velem egy háztartásban élő személynél új koronavírus fertőzés (COVID-19) megbetegedést igazoltak

 

 

az alábbi panaszaim léteznek: torokfájás, köhögés, láz, hidegrázás, légszomj, nehézlégzés, fulladás. (Amennyiben az „IGEN” választ jelöli meg, a felsorolásban aláhúzással jelölje! Tartós légúti betegséggel rendelkezők kivételével)

 

 

velem egy háztartásban élő személy esetében az alábbi panaszok fennállnak: torokfájás, köhögés, láz, hidegrázás, légszomj, nehézlégzés, fulladás. (Amennyiben az „IGEN” választ jelöli meg, a felsorolásban aláhúzással jelölje! Tartós légúti betegséggel rendelkezők kivételével)

 

 

az elmúlt 14 napban jártam külföldön

 

 

 

Ha igen, hol, melyik országban?

 

 

velem egy háztartásban élő hozzátartozó járt külföldön

 

 

 

Ha igen, hol, melyik országban?

 

 

 

Tudomásul veszem és vállalom, hogy amennyiben a későbbiekben a fentebb leírt bármely körülmény velem vagy a velem egy háztartásban élő hozzátartozóval kapcsolatban felmerül, azt haladéktalanul, az Intézmény tudomására hozom.

 

Amennyiben Ön tartós légúti betegséggel rendelkezik, kérjük, erről haladéktalanul, de legkésőbb 2020. szeptember 7-ig írásban tájékoztassa az Intézményt!

 

 

Kelt: ……………………………..  2020. év ……………… hó ……. nap

 

 

……………………………………….

aláírás

(Alkalmazott)

 

Adatkezelési hozzájárulás

 

Az Intézmény kijelenti és magára nézve kötelező jelleggel vállalja, hogy a rendelkezésre bocsátott adatokat csak az intézményvezető és az iskolaorvos ismeri meg.

 

Alulírott ………............................................ (Alkalmazott neve) tudomásul veszem, hogy jelen dokumentum kitöltése az Intézmény hatósági előírásokba és ajánlásokba foglalt koronavírus elleni védekezési intézkedéseinek kialakítása és betartása miatt szükséges.

 

Hozzájárulok, hogy az Intézmény a fenti célok érdekében a jelen nyilatkozatban leírt személyes adataimat kezelje.

 

Önnek, mint érintett személynek joga van kérelmezni az adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint joga van az adathordozhatósághoz.

Joga van a hozzájárulása bármely időpontban történő visszavonásához, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Joga van a felügyeleti hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) panaszt benyújtani.

További információk az Intézmény Adatkezelési tájékoztatójában olvashatóak.

A fenti információkat és tájékoztatást tudomásul vettem, fent megadott személyes adataim előbbiekben megjelölt célú kezeléséhez önkéntesen, minden külső befolyás nélkül beleegyezésemet adom.

 

 

Kelt: ……………………………..  2020. év ……………… hó ……. nap

 

 

……………………………………….

aláírás

(Alkalmazott)

 

 

 

Kedves Szülők!

 

Megszületett a várt rendelet, mely meghatározza a június 2-tól érvényes iskolai szabályokat, lehetőségeket. (A Kormány 220/2020. (V. 22.) Korm. rendelete az iskolák 2020. júniusi működéséről)

 Ennek értelmében:

-        Az iskolák 2020. június 2. és 2020. június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek. Tehát a hátralevő 3 hétben az eddigi rend szerint küldjük a heti feladatokat a Mozanaplón keresztül. A gyerekek kötelessége továbbra is a feladatok megoldása, visszaküldése. Ebben nincs változás!

-        2020. június 2-tól esetlegesen kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából. Sajnos a „kiscsoport” létszámát nem határozták meg, de más rendelet szerint ez 5 főt jelent. Ebből fakadóan osztályszintű foglalkozások nem szervezhetők. Az esetlegesen megszervezésre kerülő felzárkóztató foglalkozásokról, az azon való részvétel feltételeiről 2020. június 2-ig tájékoztatni fogom Önöket. 

-        2020. június 2. és 2020. június 26. között szülői igény szerint az iskolák kötelesek megszervezni a tanulók felügyeletét, így természetesen mi is. A kiscsoportos gyermekfelügyeletre való tekintettel ez elsősorban azokra a diákokra vonatkozik, akiknek a szülei nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet. Az iskolai  felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható. A tervezett felügyelet reggel 8 órától 16 óráig tart majd.

-        A más településről iskolánkba járó diákok, ha a saját intézményünkben nem tudnak tanulófelügyeletben részt venni, akkor felügyeletük ellátását a lakóhelyük szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.

-        2020. június 26-áig az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai szerint kell biztosítanunk. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítanunk.

Korábbi rendeletek értelmében hagyományos ballagás és tanévzáró nem rendezhető az iskolákban. E hagyományos ünnepségeink e tanévi megrendezéséről a későbbiekben tájékoztatni fogjuk Önöket.

Az osztályozó vizsgát tenni köteles diákokat és szüleiket a vizsgák időpontjáról, a szükséges egyéb tudnivalókról 2020. május 28-ig levélben tájékoztatni fogjuk.

A jelenlegi helyzet, a bizonytalanság ellenére táborokat is tervezünk a nyárra. A táborokról, a jelentkezés módjáról, a felmerülő költségekről legkésőbb a Mozanaplón és a honlapunkon keresztül 2020. június 3-ig tájékoztatni fogjuk a szülőket.

Az esetleges gyermekfelügyeleti, valamint étkezési igénnyel kapcsolatban felmérést készítünk. Erről 2020. május 24-én, vasárnap délután a Mozanaplóban tájékoztatni fogom Önöket, de a felmérést osztályonként az osztályfőnökök fogják elvégezni, az igényeket összegyűjteni.

Kedves Szülők!

Kérem, hogy a rendkívül helyzetre való tekintettel tartsák be a felmérésekben kiírásra kerülő rövid határidőket!

Kérem, kérjük, hogy beteg, légúti problémával küzdő gyermeket semmilyen körülmények között ne engedjenek, ne küldjenek iskolába, se felügyeletre, se felzárkóztató foglalkozásra! Ez mindannyiunk érdeke! Megértésüket, együttműködésüket köszönöm!

Egyúttal köszönöm eddigi „pedagógusi” munkájukat! Türelmet, kitartást és jó egészséget kívánok Mindenkinek! Biztatásul fogadják szeretettel a neten keringő kisfilm iskolánkra aktualizált változatát! (A film ma estétől a honlapon - http://seregelyes.baptistaoktatas.hu/videok, és iskolánk facebook oldalán tekinthető meg.)

Seregélyes, 2020.május 23.

                                                                                  Sajtos József

                                                                                      igazgató

 

 

Távoktatás

CSATOLT DOKUMENTUMOK