Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Alkotás a suliban

Fodor Orsolya dekoratőr, egy olasz vállalat nagykövete az Adni Jó Kupa Baráti Körrel, egy fehérvári alapítvánnyal összefogva elhatározta, szebbé varázsol egy arra érdemes oktatási intézményt. Az olasz cég olyan elhivatott művészeket választ minden évben nagykövetének, akik országukban népszerűsítik a szakmát, megtanítják a fiatalokat az anyagok használatára, a művészet szeretetére.    

– Az alapítványban tevékenykedőket régóta ismerem, hiszen kiváló kezdeményezéseik vannak, többnyire beteg gyermekeket, állatmenhelyeket segítenek – mondta Orsolya a gyermekek gyűrűjében. – Olyan iskolát kerestünk, ahol azt éreztük, mindent megtesznek azért, hogy az intézmény fejlődjék, és az ott dolgozók a szívüket is beleteszik a munkába. Három igazgatóval beszéltünk, és végül Seregélyesre esett a választásunk.

A támogatás a dekorációs falnak az elkészítése volt, együtt a diákokkal.

– Elég sokan jelentkeztek, végül Karkóné Lukácsy Mariann választotta ki azokat, akik megérdemelték, hogy itt legyenek – folytatta Orsi. – Eleinte visszafogottak voltak, kicsit zavarba jöttek a helyzettől, de aranyosan segítettek és most nagyon büszke vagyok rájuk. Közös projekt lett, hiszen a gyerekeket a tervezéstől a színek kiválasztásán át a megvalósításig mindenbe bevontam. Titkon azt remélem, néhányuk annyira kedvet kap az ilyen alkotó munkához, hogy talán azt mondják egyszer, ők is ezt szeretnék csinálni. 

A munka pénteken kezdődött, a kész alkotás előtt szombaton kora délután fényképezkedett le a művészcsapat. A témát Fodor Orsolya és Sajtos József együtt találta ki. Az igazgató azt kérte, a falikép illeszkedjék az intézmény profiljához: végül visszafogott, nem harsány színű, mégis vidám népi motívumok születtek.  

GALÉRIA