Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Mennyből az angyal lejött hozzátok…

Mennyből az angyal lejött hozzátok…

Csuporné Angyal Zsuzsanna keramikus művész Csokonai-díjas mézeskalács bábos, alkotásaiból nyílt kiállítás.

 

Olyan jó néha angyalt lesni

s angyalt lesve a csillagok közt

Isten szekerét megkeresni.

Ünneplőben elébe menni,

mesék tavában megferedni

s mesék tavában mélyen, mélyen

ezt a világot elfeledni.

(Wass Albert)

 

 

Iskolánkban évek óta karácsonyi képzőművészeti kiállítást rendezünk advent első napjaitól. Adventi koszorúk, betlehemek, kopogtatók, asztali díszek – mind-mind a karácsony közeledtét hirdették a gyerekeknek. Elhozták a békét, az elcsendesedést az iskola mindennapjaiba. Jó volt megállni az alkotások előtt, gyönyörködni azokban, ráhangolódni az ünnepre.

Az idei képzős kiállításunk mottója: „Az én angyalom” volt. Aki szerette volna elkészíteni a saját angyalát, megtehette. Jöttek is szép számmal, repültek a kiállításra a szárnyas égi tünemények. Van közöttük horgolt, rajzolt, festett, hímzett, barkácsolt, mézeskalács, gyurma angyalka. Meseszépek, kedvesek, angyaliak.

A képek magukért beszélnek. Szívet melengető, ünnepi dekorációja lett iskolánk aulájának. Köszönöm mindenki munkáját.

A kerámia angyalok mellett Biblia által ihletett képeket, mindennapi használati tárgyakat láthatunk. A mázas, míves kézműves alkotásokban december 17-ig gyönyörködhetnek a gyerekek. A csodálatos ünnepi hangulat lengi be a lelkünket, az egész iskolát.

„Az igazi angyalt a kedélyéről lehet megismerni. Lényéből szüntelenül árad valami megmagyarázhatatlan derű. Olyan lelkiállapot, melyet az ember csak akkor él át néhány pillanatig, amikor felragyog a nap.”

(Müller Péter)

 

Mogyorósi Gyöngyi, a művészeti tagozat vezetője

 

GALÉRIA