Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Rendhagyó körülmények, rendhagyó ballagás

A ballagás mindig, mindenhol az egyik leglátogatottabb iskolai rendezvény – legalábbis normális körülmények között. Ezzel a mi iskolánk is így van, de a körülmények most ugyebár nem a legnormálisabbak.

A megrendezést illetőleg több lehetőség közül választhattunk. Mi a rendhagyó helyzethez alkalmazkodva egy rendhagyó megoldást választottunk: nem a ballagó nyolcadik osztályosok családját, hozzátartozóit invitáltuk iskolánk udvarába, hanem mi „ballagtunk” el a családokhoz. Azért, hogy ballagási ünnepségünk ne egy egész napos vándorlás legyen, erre a közel 14 kilométeres útra segítségül hívtuk Székesfehérvár városnéző kisvonatát. Ez a gyerekeknek nagy élmény a szülőknek pedig meglepetés volt.

2020. június 12-én délután a hetedik évfolyamosok által feldíszített épületben került sor az utolsó osztályfőnöki órára. Ezt követően a két osztály átballagott a Művelődési ház előtti térre, ahol a szűk család, szülők, testvérek jelenlétében megtörtént a végzősök búcsúztatása, a megérdemelt jutalmak átadása. Itt került sor az iskola, az osztályok munkáját segítő szülők köszöntésére is. A rövid ünnepség után a ballagók felszálltak az iskola udvarán várakozó kisvonatra, mellyel meglátogatták a falu 5 pontján rájuk váró rokonokat, családtagokat. Minden megállónál énekekkel köszöntötték „vendégeiket”, az őket ünneplő összegyűlteket. Ily módon került sor a tanáraktól való búcsúra is. Utolsó megállóként a falu közkedvelt cukrászdájának a parkolójában hangzottak el a köszönő szavak és a búcsúdalok. Az utolsó vonatra szálláskor valószínűleg többüknek eszébe jutottak Máté Péter sorai: „…Ha elindul a vonat…”

 

 

Díjazott 8. osztályos tanulóink

Hagyományaink szerint az elmúlt nyolc tanévben a tanulmányi munka, a sport és a művészetek területén kiemelkedően teljesítő diákjainkat könyvjutalomban részesítjük, illetve az arra érdemesek elismerő oklevelet kapnak. Hasonló jutalomban részesülhetnek a közösségért sokat tevő, dolgozó diákok is. A most ballagó évfolyamon sok olyan diákunk végzett, aki kiérdemelte az elismerés valamelyik formáját. Munkájukhoz gratulálunk, középiskolás tanulmányaikhoz, művészeti- és sportkarrierjükhöz pedig sok sikert kívánunk!

Seregélyes, 2020. június 12.

                                                                                       Sajtos József

                                                                                           igazgató

 

Könyvjutalomban részesült:

8. a osztály:

-      Buza Júlia: Kitűnő tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért, szorgalmáért, megyei, országos és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért és közösségi munkájáért.

-        Faddi Blanka: Kiemelkedő tanulmányi munkájáért, példás magatartásáért, szorgalmáért.

-        Horváth Kata: Kiemelkedő tanulmányi munkájáért, példás magatartásáért, szorgalmáért, versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, közösségi munkájáért.

-        Horváth Nóra: Kiemelkedő tanulmányi munkájáért, példás magatartásáért, szorgalmáért, versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, közösségi munkájáért.

-        Kustán Kata: Kiemelkedő tanulmányi munkájáért, példás magatartásáért, szorgalmáért, versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, sportteljesítményéért.

-        Pinke Lilla: Kitűnő tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért, szorgalmáért, megyei, országos és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, sportteljesítményéért és közösségi munkájáért.

-        Róth Ábel: A tantermen kívüli digitális oktatás megszervezésében nyújtott kiemelkedő munkájáért, kreatív, innovatív gondolkodásáért, természetismereti versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, közösségi munkájáért.

-        Szalai Kíra Leila: Tanulmányi munkájáért, szorgalmáért, versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, sportteljesítményéért.

8. b osztály:

-        Bayer Máté: Tantermen kívüli digitális oktatás megszervezésében nyújtott kiemelkedő munkájáért.

-        Dézsi Napsugár: Jó tanulmányi eredményéért, művészeti tagozaton végzett munkájáért, versenyeken való részvételéért.

-        Fekete Nóra: Jó tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért, szorgalmáért, kézműves tanszakon nyújtott szép teljesítményéért, művészeti tagozaton végzett munkájáért, versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, közösségi tevékenységéért.

-        Madarász Zsófia: Kitűnő tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért, szorgalmáért, versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, közösségi munkájáért.

-        Menyhárt Szilvia: Versenyeken való részvételéért, közösségi munkájáért.

-        Pálinkás Dorina: Jó tanulmányi eredményéért, művészeti tagozaton végzett munkájáért, versenyeken való részvételéért.

-        Rétfalvi Norina: Kitűnő tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért, szorgalmáért, megyei és országos versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért és szavalóversenyeken elért kiváló helyezéseiért.

 

Munkájáért oklevelet kapott:

8. a osztály:

-        Kulacs Marianna: Példamutató magatartásáért, a kórussal elért eredményeiért, közösségi munkájáért.

-        Németh Petra: Példamutató magatartásáért, a kórussal elért eredményeiért, közösségi munkájáért.

-        Rácz Péter: A kórussal elért eredményeiért, A nyolc év alatt végzett közösségi munkájáért.

-        Varga István: A nyolc év alatt végzett közösségi munkájáért.

-        Vidovics Zoltán Domokos: Helyesírási és természetismereti versenyeken elért eredményeiért.

8. b. osztály:

-        Klézli Erika: Példamutató magatartásáért, közösségi munkájáért

 

 „Év jó tanulója, jó sportolója” a 2019/2020-as tanévben Pinke Lilla 8. a osztályos tanuló Lilla 8 éve kitűnő tanuló s emellett többszörös kempo világbajnok, országos bajnok.

 

 

Köszönet a Szülőknek!

 

Pedagógiai munkánk eredményessége nagymértékben függ a szülőktől is. Egy diák jobb vagy gyengébb teljesítménye mögött ott a szülői háttér, amely ezt nagymértékben befolyásolja.

Egy iskola teljesítménye, külső megjelenése, közösségi ereje nem csak a pedagógusoktól, a szakmai háttértől, az oktatást segítő dolgozóktól függ, hanem a gyerekek mellett a szülőktől is. Óriási mértékben kihat egy osztályközösség életére is a szülők többségének az iskolához, az iskolai munkához, a pedagógusokhoz s egymáshoz való viszonya. Szerencsére iskolánkban van egy nagyon jól működő szülői munkaközösség, de e szülői közösségen kívül is nagyon sokan nyújtanak számunkra önzetlen segítséget. A ballagás alkalmával hagyományosan megköszönjük a legtöbb segítséget nyújtó anyukák, apukák munkáját. Így volt ez idén is. Ezúton is köszönjük mindazt, amit iskolánkért, a most ballagott osztályokért, diákjainkért tettek! Köszönjük a fel nem sorolt szülők munkáját is!

Kívánunk minden Szülőnek jó egészséget, kitartást, türelmet és szeretet! Kívánjuk, hogy sok örömük teljék gyermekeikben! Kérjük, támogassák, segítsék gyermekeiket a későbbi tanulmányaik folyamán is!

 

Külön köszönet az évfolyam legaktívabb anyukáinak, apukáinak, nagypapáinak!

 

-        Erdélyi Zita

-        Fekete Tímea

-        Horváth Klára

-        Kovácsné Lehel Beáta

-        Madarász Ibolya

-        Madarászné Godó Gabriella

-        Menyhártné Volf Anikó

-        Horváthné Adravecz Anita

-        Pinkéné Sallai Mónika

-        Róthné Németh Bernadett

-        Szűcs Rita

-        Buza István

-        Horváth József

-        Horváth Péter

-        Kustán Ferenc

-        Madarász József

-        Menyhárt Gábor

-        Pálinkás István

-        Pinke István

-        Pinke Péter

-        Róth András

-        Varga István

-        Vidovics Zoltán

-        Zsetnyai István

 

Az osztályok névsora

8.a

  • osztályfőnök: Sajtos József

alsós osztályfőnök: Sajtos Józsefné

 

Buza Júlia

Faddi Blanka Dóra

Hallósy Botond

Hekkel Dóra

Hippeller Panna

Hornyák Tibor

Horváth Anna Ibolya

Horváth Kata

Horváth Nóra

Kovács Norbert

Kulacs Marianna

Kustán Kata

Lendvai Nóra

Németh Petra

Pinke Lilla

Rácz Péter

Róth Ábel

Szalai Kíra Leila

Szerepi Viktória Katalin

Szurovcsják Emese

Varga István

Vidovics Zoltán Domokos

Zsetnyai Balázs István

 

8.b

 

  • osztályfőnök: Demeter Marianna

alsós osztályfőnök: Szomolainé Fogas Márta

 

Ács Noémi

Bakulár Gergő Péter

Bayer Máté

Dézsi Napsugár

Dimovics Róbert Armandó

Farkas Zsolt

Fekete Nóra

Götli Gergő

Karner Orsolya Veronika

Klézli Erika

Kohl Gergő

Madarász Zsófia

Menyhárt Szilvia

Nyári Mirella

Pálinkás Dorina

Petrény Gergő

Pintér Máté

Polgár Fanni Csenge

Rétfalvi Norina

Rujsz Szonja

Szikszay Viktória Kármen

Szűcs Edit Klaudia

 

 

„Ne csüggedj, hisz ifjú vagy, S minden elérhető, Ha van benned bátorság, Remény, s szeretni erő.” (Goethe)

Ezekkel a gondolatokkal kívánok sok sikert, boldogságot, erőt, kitartást és sok szerencsét elkövetkező ifjú és felnőtt életetekhez!

Az óvoda dolgozói nevében: Kosaras Istvánné intézményvezető

 

Köszönjük az Élő Ősz Nyugdíjasklub köszöntő sorait is, amellyel a nyolcadikos évfolyamot búcsúztatták.

 

A ballagási video ITT! 

 

A 8.a osztály is készített egy kis képanyagot, búcsúzás gyanánt...

 

És íme, itt a b-sek videója is!

GALÉRIA