Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A gyerekek biztonsága érdekében!

Kedves Szülők!

 

A gyerekek biztonsága érdekében tett intézkedésekről szeretném tájékoztatni Önöket.

- Mint ismeretes egy elsős kisdiákunk sajnálatos módon engedély nélkül elhagyta az iskola területét. A kollégákra vonatkozó feladatokon kívül biztonságtechnikai lépéseket is tettünk.

a. Mindkét udvari kijáratunkat bekameráztuk, a hátsó kijáratot zárva tartjuk.

b. A Fő utca felé nyíló kiskapu mágneszárat kapott, csak megfelelő nyitóbilétával nyitható. Külső megközelítésre a kiskapu reggel 7 órától 7:45-ig lesz nyitva.

c. Az alsó tagozat épületének bejáratát szintén mágneszárral láttuk el. Ezt az ajtót tűz vagy egyéb probléma esetére vésznyitóval is elláttuk.

- Légúti allergia miatt kérés érkezett az alsó tagozat földszinti tantermeivel kapcsolatban. Bár a gyakori szellőztetés csodákra képes, az érzékeny gyerekek, felnőttek részére ez néha kevés. A padlózaton át történő nedvesedés, s az így átnedvesedő levegő (penészgomba) őket irritálja. A probléma csökkentése érdekében a biztonsági előírások betartása mellett elindítottuk a rendszeres ózonos fertőtlenítést és a légnedvesség megkötését.

- Az iskolából 3 fő sikeresen elvégezte az Országos Mentőszolgálat „Elsősegélynyújtási ismeretek - A légutat veszélyeztető állapotok és az anaphylaxia” című képzését. Dr Horváth Tibor iskolaorvos jóvoltából rendelkezünk EpiPen Junior injekcióval is.

- Egy kollégánk az Oktatási Hivatal által a cukorbeteg gyerekek támogatására szervezett „DiabMentor” szakmai továbbképzésen vett részt.

- Az iskolai sportegyesületen (Pelikán DSE) keresztül Karkóné Lukácsy Marianna közreműködésével félautomata defibrillátorra és 14 fő elsősegélynyújtó képzésére nyújtottunk be NEA pályázatot.

- Az elmnúlt időszakban egy átfogó felmérést készítettünk iskolánk tanulóiról allergia- és ételérzékenység területén Dr Horváth Tibor iskolaorvos közreműködésével. Sajnos több szülő még mindig nem töltötte ki az allergiakérdőívet. Kérjük, aki érintett, pótolja ezt a hiányosságot!

- A szeptember óta fennálló hasmenéses, hányásos, valamint a légúti fertőzések csökkentése érdekében folytatjuk a tantermek, az iskolai bútorok fertőtlenítését, az épületbe lépéskor esedékes kézfertőtlenítést, valamint a mosdókban a fertőtlenítős kézmosás lehetőségét.

- Kérjük a szülőket, hogy betegségi tüneteket mutató gyereket ne hozzanak, ne küldjenek iskolába! Ezzel mások egészségét is veszélyeztetik. Sajnos különböző okok miatt egyre több kisgyerek érkezik betegen az iskolába. A szülők mindezt addig megértik, amíg az Ő gyermekük jön be betegen, amint viszont más beteg gyermeke érkezik az egészséges gyerekek közé, egyből reklamálnak, tiltakoznak. Erre sajnos sok példa adódott az elmúlt hetekben. Legyünk következetesek! Ha beteg a gyermekünk, ne engedjük iskolába! Ezt a többiek nevében is nagyon köszönjük!

Kérem, ha bármilyen kérdésük lenne, keressenek!

 

Sajtos József

igazgató