Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A véleményüket kérjük!

Kedves Szülők!

Mint ahogy tegnapi levelemben is jeleztem, kíváncsiak vagyunk a véleményükre a távoktatást illetőleg. (Szándékosan nem neveztem digitális oktatásnak, mert ez attól nagyon távol van.) Véleménykérésemmel segítséget szeretnénk kapni ehhez az oktatási formához, illetve a most kialakult helyzethez. Mi is most tanuljuk, (szokjuk, próbáljuk) hogyan, miként, mit kellene tennünk. Mennyi anyaggal számoljunk, milyen csatornákat használjunk. Őszinte, komoly véleményük ebben nagyon sokat segíthet, s nem csak rajtunk, hanem a gyerekeken és Önökön is. E véleménykéréssel könnyíteni, ésszerűsíteni szeretnénk az otthoni tanuláson. Ezért kérem, hogy most ne az udvariasság szabályai szerint válaszoljanak, ne féljenek attól, hogy esetleges negatív véleményüknek következménye lesz, hanem inkább nyíltan, őszintén írják le, milyen gondjaik, problémáik adódtak az elmúlt két hétben. Írják le azt is, mi az, ami jó volt, mi az, amit erősítsünk, mi az, amit inkább próbáljunk elfelejteni. Nyugodtan nevesítsék a példákat, a tantárgyakat. Tisztában vagyok vele, hogy az esetleges problémák megnevezésével nem az érintett pedagógust szeretnék támadni, de ha nem írják le, nem nevezik meg a problémás eseteket, nem tudok segíteni Önöknek, a gyerekeknek és magunknak, pedagógusoknak sem. Az információkat én fogom összegyűjteni, s ígérem, a későbbiekben azok figyelembevételével próbáljuk megoldani a távoktatást.

Azt hiszem még elég hosszú időszak áll előttünk, hasonló oktatási keretek között, tehát senkinek sem mindegy, hogyan, miként segítjük egymást, vagy keserítjük meg egymás életét.

Kérem, válaszaikat az e-naplón keresztül küldjék el számomra!Kérem, válaszaikat 2020. március 30-án (hétfő) 20 óráig küldjék el részemre. Ha viszont később találkoznak levelemmel, vagy később adódik probléma, bármikor nyugodtan keressenek, bármikor nyugodtan írják le problémájukat! Segítségüket, őszinte véleményüket előre is köszönöm!

Segítő kérdések véleményük megformálásához, összefoglalásához:

-        Mi a véleményük a tananyag mennyiségéről?

-        Melyek azok a tantárgyak, amivel a legtöbb problémájuk akadt?  Ennek mi azt oka?

(a tananyag feldolgozása, a házi feladat mennyisége; visszaküldendő feladatok stb.)

-        Mi az, ami a távoktatásban a legnagyobb problémát okozza Önöknek, mint szülőknek?

-        Milyen megoldást javasolnak e problémák megoldására, kiküszöbölésére?

-        Hogyan tudnánk segíteni még jobban az otthoni tanulást?

Kérem azokat a szülőket, akik több gyermek miatt érintettek, személyre szabottan gondolják át a fentieket.

Kitartást, jó egészséget kívánok Mindenkinek! Üdvözlettel:

Seregélyes, 2020. március 28

                                                                                                   Sajtos József, igazgató

                                                                                                         06/20-4784296