Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Ne feledjük, április 22-én van a Föld Napja!

 

Kedves Gyerekek!

Kedves Szülők!

Idén ismét csak virtuális térben tudunk megemlékezni a Föld napjáról. Legalábbis sokan ezt állítják. A hétköznapi valóságban azonban nem így van! A cselekvéshez, a tenni akaráshoz nem megemlékezés kell, nem kell az iskola, nem kell a központi utasítás, irányítás. Mindenkinek a saját gondolkodásában kell először rendet tenni, a saját háztartásban, portáján kell körülnézni, s onnantól kezdve van remény s megy minden a maga útján.

Józan paraszti ésszel felfogható, hogy amit most teszünk a lakókörnyezetünkkel, azt büntetlenül nem folytathatjuk. Csak körül kell nézni, s láthatjuk, hogy mennyire visszaélünk a vélt felsőbbrendűségünkre, kényelemünkre, tudatlanságunkra épülő (nem létező) hatalmunkkal. S ahhoz, hogy ezt észrevegyük, még Seregélyes határait sem kell átlépnünk. Csak a szemünket kell kinyitni, látni, gondolkodni kell, mindenféle fogyasztói társadalom által ránkpakolt szemüveg nélkül. Csak úgy egyszerűen, emberként. Ha ezt meg merjük, meg tudjuk tenni, akkor rájövünk, hogy miért is helytálló a Föld Napja Alapítvány idei jelmondata: "Egy nap a holnapért, a klímáért".

S ha mindezt továbbgondoljuk, rájövünk, hogy a figyelem felkeltésére egy nap lehet hogy elég, de a cselekvésre biztosan nem. Arra ott van az év további 364 napja.

A Föld napja alkalmából figyelemfelkeltés és ötletadás céljából keressétek, keressék fel az alábbi oldalakat!

 

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2019/05/17/piros-ho-savas-eso-kiszaradt-tavak-sarga-felhok-a-fold-uzeni-ebreszto/

 

http://fna.hu/afoldnapja

 

Cselekvő hétköznapokat és jó egészséget kívánok Mindenkinek!

 

Sajtos József, igazgató