Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az internet veszélyes (?!)

Iskolánk sem mentes az internet rejtett, vagy kevésbé rejtett veszélyeibe véletlenül, vagy tudatosan belebotló diákoktól. Sajnos az elmúlt hetek tapasztalatai is ezt mutatják, s itt ne csak a nagyobbakra tessék gondolni. Már alsó tagozaton is komoly gondot okoznak a túl korán gyerekek kezébe adott (méregdrága) okostelefonok. Bár ez minden család magánügye, ha viszont az éretlen gyermekagyak az okoseszköz használatával problémákat okoznak (rágalmazás, sértegetés, bántalmazás, stb.), akkor már gyakran az iskola is szerepet kap a kialakult problémák megoldásában.
E területen fontos feladat a tájékoztatás. Először Dér Tibor, a Fejér Vármegyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának századosa volt iskolánk vendége. A 7. és a 8. évfolyam tanulói részére Az internet veszélyes (.?!) címmel tartott előadást. Az internet rövid történetének, hasznos felhasználásának ismertetését követően a veszélyekre is felhívta a gyerekek figyelmét. Szóba került a sajnos évek óta aktuális téma, az áldozattá, vagy éppen elkövetővé válás lehetősége is. Nálunk járt Dr. Bayer Mónika Anna ügyvéd, a fiatalkorúak ügyeinek szakjogásza, családjogi szakjogász is. 


Hamarosan, március 6-án, 16 óra 30-kor a szülők is meghallgathatják Dér Tibor százados úr figyelemfelkeltő előadását. Ráadásul akkor vendégünk lesz Dr. Bayer Mónika Anna ügyvéd is.